otvoreno, iskreno i duhovito

Leona Paraminski o neizvjesnom putu do majčinstva: 'Zbilja nije lako'

25.10.2023 u 13:28

Bionic
Reading

Svjetski uspješna domaća glumica trenutno boravi u Zagrebu, a osim što uživa sa svojim najmilijma odradila je gostovanje u podcastu u kojem je pričala na temu iskustva medicinske potpomognute oplodnje i dolaska na svije njezine Liv

Put do trudnoće Leone Paraminski bio dugotrajan, obilježen odgađanjima jer je puno radila, a želja da postane majka sve je više rasla.

'Dugo sam čekala, nije mi se događalo da ostanem trudna, ali nisam puno obraćala pažnju na to jer sam bila više zaokupljena poslom, a onda kad smo se preselili u drugu državu defitinitvno nije bilo vrijeme za dijete. Mislim, meni je bilo vrijeme za dijete jer sam tada imala 35 godina, ali okolnosti nisu bile takve da nije bilo jednostavno imati dijete negdje gdje moraš prolaziti sve ispočetka. Onda sam to sve pronongirala i onda se sve dogodilo možda prekasno, ali bitno je da se dogodilo, da se Liv rodila', ispričala je glumica u podcastu 'Mame kod Lane' i nastavila:

  • +3
Leona Paraminski Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/PIXSELL

'Kad malo bolje promislim moj put nije bilo toliko težak. Bilo je svega par 'rundi' IVFa zapravo tako da to nisu bile godine mučenja nego prirodno jednostavno nije išlo i onda kad sam odlučila da me karijera više ne zanima, da ne mogu zamisliti svoj život bez djeteta, onda sam rekla - to je to. Tada se dogodila pandemija covida pa nije bilo smisla letjeti na drugi kraj svijeta i to raditi, ali sam odlučila napraviti ovdje jer je bolja komunikacija, manje košta, a i doma sam. Htjela sam prvo vrijeme nakon rođenja djeteta provesti tu i da ga začeti', iskrena je Leona. Prisjetila se i samog iskustva potpomognute oplodnje.

'Svakoj ženi je to emotivno zahtjevno, iscrpljujuće. Valovito je jer imaš oscijalcije sreće, iznenađenja, promjena, padova, zbilja nije lako', priznala je. Naglasila je da je to fizički težak put zbog uzimanja lijekova i tegoba te da nije lako proći kroz to sve.

Otkrila je i kako je izgledao njezin porod koji nije bio onakav kakvim ga je zamišljala. 'To je kod nas sve jako dugo trajalo, 40 sati sam se zbilja izmučila. Srećom, Tin je bio tamo sa mnom, sve je prošao. Tako da, skoro me je on porodio. Onda sam završila na hitnom carskom rezu i onda je Liv došla. Nisam to očekivala. Mislim da kad bi ljudi imali osjećaj što ih sve čeka, nikad se ne bi ni odlučili na djecu. Naravno da boli i da nije ugodno, ali život donosiš na svijet i sve se to zaboravi', istaknula je glumica.

Izvor: Društvene mreže

Djevojčicu, koju je dobila sa suprugom, Tinom Komljenovićem, rodila je nekoliko dana nakon što je proslavila svoj 42. rođendan. U podcastu je priznala kako smatra da je predugo čekala s majčinstvom, a posebno je sretna jer joj je i mlađa sestra rodila u isto vrijeme. 'Poseban je osjećaj kad dobiješ dijete koje si toliko dugo čekao, a onda i tvoja sestra, odnosno ona prije mene', ponosna je Leona.