U IŠČEKIVANJU FINALA

Lana Banely otkriva svoja dva lica

16.12.2011 u 14:42

Bionic
Reading

Preostalo dvoje natjecatelja HRT-ova 'Plesa sa zvijezdama' spremno je za nastup ove subote u velikoj završnici šeste sezone iz kojeg će samo jedno od njih izići kao pobjednik – Lana Banely ili Marko Tolja

Oboje natjecatelja u posljednjem tjednu pripremili su svoje adute kojima će pokušati osvojiti publiku i gledatelje kako bi im dali najviše glasova. Ove subote svaki od dva para pleše po tri plesa, a jedan od njih bit će ples slobodnog stila.

Marko pleše tango i jive, a za slobodni stil inspirirale su ga 70-e godine. 'Za ples slobodnog stila odabrao sam disko muziku iz 70-ih, nešto u stilu 'Groznice subotnje večeri+, tako ću biti i obučen i obećavam da će biti komično i urnebesno', najavljuje Marko Tolja. U veliko finale ulazi opušteno i uopće se, kako kaže, ne opterećuje time hoće li pobijediti. 'Došli smo do finala, što je iznad svih očekivanja', komentirao je Marko.

Marko Tolja i Ana Herceg


Lana je za svoj nastup u finalu odlučila pokazati dva lica. 'Odlučili smo pokazati moja dva lica u finalu, eleganciju i gracioznost pokazat ću u engleskom valceru, a drskost i snagu u passo dobleu. Dakle, dva lica, dva karaktera', rekla je Lana. Za ples slobodnog stila Lana priprema posebno atraktivan nastup koji će uključivati i capoeiru, afro-brazilske umjetničke forme koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i plesa. 'Za freestyle smo odabrali jedan pravi miks, bit će tu i capoeire, i salse, i malo orijentalnog plesa... Ma neka ostane iznenađenje!' najavila je Lana, koja također ne brine o pobjedi.

'Uopće se ne opterećujem pobjedom jer samim ulaskom u finale osjećam se kao pobjednica. Ovo za mene nije bilo natjecanje s drugima, već natjecanje sa samom sobom', otkriva Lana. Dodaje da je tijekom ta dva mjeseca nastupanja u 'Plesu sa zvijezdama' pomaknula svoje granice do nevjerojatnih razmjera. 'Od djevojke odrasle na borilačkim terenima koja je na račun toga primala brojne kritike postala sam plesačica koju sada žiri hvali kao elegantnu, briljantnu, a čak mi je i najstroži član žirija, Davor Bilman dao desetku za engleski valcer. Za mene je to pobjeda', rekla je Lana.

Inače, posebna atrakcija u finalnoj emisiji 'Plesa sa zvijezdama bit će nastup dua 2 Cellos, mladih hrvatskih čelista Luke Šulića i Stjepana Hausera koji su postali poznati širom svijeta zahvaljujući obradi hita Michaela Jacksona 'Smooth Criminal', a gledatelji će imati prilike i pjesmu 'Tiho plove moje čežnje', inače temu iz filma 'Lea i Darija'.

Lana Banely i Damir Horvatinčić