OD OVE NEDJELJE

Kultni dječji filmovi na HTV-u

01.08.2014 u 11:38

Bionic
Reading

S HRT-a stižu dobre vijesti za naše najmlađe. Od 10. kolovoza na Drugom programu očekuju ih nezaboravni dječji filmovi u kojima su uživale generacije gledatelja

Prvi od četiri filma koje će imati prilike vidjeti u terminu nedjeljom u 18 sati je 'Vlak u snijegu', snimljen prema jednom od najpopularnijih romana omiljenog dječjeg pisca Mate Lovraka. Ova prekrasna priča o prijateljstvu i slozi u snijegu zametenih malih zadrugara popraćena je bezvremenom skladbom Arsena Dedića Kad se male ruke slože', a u glavnoj ulozi nastupa Slavko Štimac

Tjedan dana kasnije, 17. kolovoza, na rasporedu je 'Tajna starog tavana' scenarista i redatelja Vladimira Tadeja. Zanimljiv film o dva odvažna dječaka čije naizgled dosadno ljetovanje iznenada postaje prepuno akcije kada na starom tavanu pronađu davno zaboravljeni izum.

Slijedi 'Družba Pere Kvržice', priča o grupi dječaka koji svojom velikom voljom i slogom poduzimaju pothvat važan za dobrobit cijelog sela – obnovu stare vodenice. Dodajmo kako u ovom filmu nećete samo uživati u avanturama i sjajnoj glumi malih junaka, nego i u idejama koje promiče. Film 'Družba Pere Kvržice' nosi i moralnu pouku, ističe važnost poštenja i pravednosti, zajedništva i ljubavi prema prirodi.

Posljednji zaplet koji će razveseliti naše najmlađe su 'Čudnovate zgode šegrta Hlapića' koje ćemo gledati u nedjelju, 31. kolovoza. 'Čudnovate zgode Šegrta Hlapića' animirana su ekranizacija priče hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić. U njoj malog junaka Hlapića i njegovog vjernog psa Bundaša čeka niz pustolovina u koje se upuštaju zahvaljujući, ni manje ni više, nego tijesnim čizmicama.