Uskoro na Pickboxu

Kriminalističke poslastice za ljubitelje serija: Rade Šerbedžija, Chris O'Donnell…

20.02.2018 u 14:42

Bionic
Reading

Potpuna istina, imate se čemu radovati jer vam Pickbox priprema veselje u obliku četiri vrhunske serije produkcijske kuće Studio Canal. Prikovat će vas uz ekrane, od vas tražiti posebnu koncentraciju, educirati vas o povijesti te odvesti u svijet mistike i nadrealnog... Jeste li spremni?

Ponoćno sunce (Midnight sun)

Serija 'Ponoćno sunce' može se svrstati u žanr skandinavskog noira zbog švedsko-francuske koprodukcije. Priča se odvija u švedskom gradiću Kiruna (Jeste li znali da je Kiruna, površinski gledano, najveći grad na svijetu i u njemu sunce ljeti gotovo nikada ne zalazi?) u kojem se dogodilo brutalno ubojstvo francuskoga građanina, a francusku detektivku (Leila Bekhti) šalju u ovaj gradić kako bi, zajedno s kolegom policajcem (Gustaf Hammarsten, 'Muškarci koji mrze žene'), istražila ubojstvo.

Ova uspješnica dolazi iz pera scenarista originalne i iznimno hvaljene skandinavske serije 'Most', Månsa Mårlinda i Björn Steina.

'Željeli smo ispričati priču o Europi danas, koja je poprilično strašno mjesto', rekao je Mårlind i dodao nam još jedan razlog da je ne propustimo pogledati. Bonus: serija 'Ponoćno sunce' osvojila  je nagradu za najbolju nebritansku dramsku seriju na međunarodnoj dodjeli C21 Drama Award.

Petorka (The Five)

Serija scenarista Harlana Cobena, njujorškog bestselling pisca trilera i misterija, klasični je triler šokantnih obrata koji će vas prikovati uz ekrane.

Radnja serije počinje nestankom petogodišnjeg Jesseja Wellsa. Usred igre u parku, Jessejev 12-godišnji brat Mark (Tom Cullen) zajedno s troje prijatelja, Pru (Sarah Solemani), Dannyjem (O. T. Fagbenle) i Sladeom (Lee Ingleby), ponaša se zločesto prema svom mlađom bratu jer ga je mališan živcirao. U jednom trenutku, u afektu, rekli su mu „da nestane“. Jesse je otrčao i više ga nitko nikada nije vidio. Dvadeset godina poslije jedan od tih prijatelja, Danny, koji je postao detektiv, istražuje ubojstvo prostitutke i nalazi Jessejev DNK na mjestu zločina. Je li misterij nestanka djeteta napokon otkriven?

Ono što će gledatelje na našim prostorima zaintrigirati jest uloga serijskog ubojice i pedofila Jakoba Marosija kojeg tumači hrvatski glumac Rade Šerbedžija koji je, u seriji, osumnjičen za ubojstvo dječaka Jesseja.

Čistač (Spotless)

Jean Bastiére (Marc-André Grondin) običan je obiteljski čovjek s neobičnim poslom. Naime, on zarađuje za život tako što čisti mjesta nakon ubojstava i zločina. Njegov je život u potpunosti sređen, sa suprugom Julie (Miranda Raison) ima dvoje djece, no nakon što mu se u život vrati brat Martin (Denis Ménochet), sitni kriminalac i njegova potpuna suprotnost, Jeanova svakodnevica mijenja se i komplicira. Samo zato što je htio pomoći bratu u jednom, naizgled jednostavnom kriminalnom djelu...

Tvrtka (The Company)

Emmyjem nagrađena serija, nominirana i za Zlatni globus, prema bestseleru Roberta Littella, s vrhunskim glumcima poput Michaela Keatona („Birdman“), Chrisa O’Donnella („Batman i Robin“, „NCIS: Los Angeles“) i Alfreda Moline („Spider-Man“, „An Education“). Priča se vrti oko tri prijatelja s Yalea, generacije 1954. godine, koji su odmah po završetku fakulteta pozvani u tajne službe svojih država kao špijuni koji će sudjelovati u nekim od najvećih povijesnih trenutaka poput Mađarske revolucije, krize Zaljeva svinja ili raspada SSSR-a.

Sve navedene serije možete pratiti na http://www.pickbox.tv. Registracija na uslugu besplatna je.