SRDAČAN DOČEK

Kralja Charlesa III tisuće su okupljenih pozdravile pred Buckinghamskom palačom

11.09.2022 u 15:34

Bionic
Reading

Kralja Charlesa III, pozdravile su tisuće dobronamjernih ljudi pred Buckinghamsku palaču gdje će se sastati s predstavnicima Commonwealtha

Okupljeni građani srdačno su pozdravili novoga monarha, 73-godišnjeg princa Charlesa koji je jučer i službeno proglašen kraljem.

Novog su britanskog suverena u Rolls-Royceu dovezli u palaču, a kralju će se pridružiti i Camilla, koja sad nosi titulu kraljice supruge, koju su također srdačno pozdravili građani.

  • +3
Kralj Charles III Izvor: Profimedia / Autor: George Cracknell Wright/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sljedeći tjedan, kralj i kraljica supruga krenut će na turneju po četiri matične države uoči državnog sprovoda njegove pokojne majke u Westminsterskoj opatiji i pokopa u kapelici St George's u Windsoru.

  • +18
Lijes s tijelom kraljice Elizabete putuje u Edinburgh Izvor: Profimedia / Autor: Owen Humphreys / PA Images / Profimedia

Inače, sam kralj će u ponedjeljak otputovati u Edinburgh na molitvu, prije nego što tijelo kraljice, koja je umrla u Balmoralu u četvrtak u 96. godini, bude u utorak zrakoplovom prebačeno u glavni grad.

Potom će lijes biti izložen četiri dana na događaju za koji se očekuje da će privući najmanje milijun ljudi, uoči sprovoda koji će se gledati u cijelom svijetu i na kojem će sudjelovati brojni predsjednici država.