NIŠTA OD PROSLAVE

Kralj Charles III zbog zdravlja morao otkazati još jedno pojavljivanje

11.03.2024 u 12:36

Bionic
Reading

Kralj Charles III pozdravio je u ponedjeljak rad Commonwealtha koji ove godine obilježava 75 godina postojanja, no neće nazočiti proslavi zbog liječenja od karcinoma

Proslava Dana Commonwealtha 11. ožujka najvažniji je godišnji događaj za kraljevsku obitelj koji će 75-godišnji Charles propustiti jer je morao odgoditi javne nastupe dok se liječi od raka.

Njegova supruga kraljica Camilla predvodit će umjesto njega visoke uzvanike na misi u londonskoj Westminsterskoj opatiji nakon čega će biti upriličen prijem u međunarodnom sjedištu Commonwealtha.

U unaprijed snimljenoj video poruci koja će biti emitirana tijekom mise, Charles će odati počast radu tog dobrovoljnog kluba 56 zemalja koji je proistekao iz Britanskog Carstva, a u sadašnjem obliku osnovan je 1949.

'Kao što sam prije rekao, Commonwealth je poput mreže žica za struju, a narodi, naša energija i naše ideje struja su koja teče tim žicama', rekao je u poruci.

Proslavi neće nazočiti niti supruga princa Williama, Kate Middleton, koja se oporavlja od operacije abdomena.

Commonwealth je jedna od najvećih međunarodnih organizacija na svijetu i obuhvaća 2,5 milijardi ljudi.

'Pošto sam nedavno i ja proslavio 75. rođendan, srce mi ugrije pomisao kako je Commonwealth konstanta tijekom cijelog mojeg života, dragocjen izvor snage, inspiracije i ponosa', rekao je Charles.