11. srpnja

Koncertno gostovanje Zagrebačke filharmonije u Lisabonu

11.07.2017 u 16:24

Bionic
Reading

Nakon mnogobrojnih prestižnih nastupa Zagrebačke filharmonije u ovoj sezoni, pozvani smo održati i koncert u najvećem gradu Portugala, Lisabonu, 11. srpnja 2017. godine

Koncert Zagrebačke filharmonije u Lisabonu još je jedno vrijedno i nadasve, prestižno gostovanje, važno za međunarodni ugled i priznatost orkestra. Na svim dosadašnjim inozemnim gostovanjima,  promovirajući orkestar, promoviramo i grad Zagreb, njegov kulturni kapital te Hrvatsku kao zemlju velikog kulturnog i turističkog potencijala.

Zagrebačka filharmonija, u sklopu Festivala ao Largopod ravnanjem maestra Avija Ostrowskyog, održat će koncert na otvorenom pod zvjezdanim lisabonskim nebom, s početkom u 21:30 sati. Orkestar će izvesti 3. simfoniju u D-duru, Luke Sorkočevića i 41. simfoniju u C-duru, Jupiter, Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Kao i na svakom putovanju, i ovaj će put inozemna publika imati priliku čuti skladbu hrvatskih skladatelja – ovoga puta izvodit će se djelo Idila, hrvatskog skladatelja Blagoje Berse. Solističkom izvedbom 1. koncerta za violončelo i orkestar u C-duru, Franza Josepha Haydna, portugalskoj će se publici predstaviti naš violončelist Jasen Chelfi.

Ovim koncertnim gostovanjem od neprocjenjive važnosti, ujedno će se obilježiti i 40. obljetnica prijateljstva između dvaju gradova, Zagreba i Lisabona.