ann roth

Ključna scena: Misteriozna starica iz filma 'Barbie' zapravo je slavna Oskarovka

24.07.2023 u 14:10

Bionic
Reading

Posljednjih dana mnogo se govori o bitnom dijalogu koji Margot Robbie, u ulozi Barbie, vodi s tajanstvenom starici na klupi. Greta Gerwig otkrila je kako se radi o 91-godišnoj dizajnerici kostima

O filmu 'Barbie' ne prestaje se pričati, a jedna od tema postala je i starica s kojom glavna junakinja vodi značajan razgovor. No, mnogi ne znaju da je u njenoj ulozi glumica koja se može pohvaliti s čak pet nominacija za Oscara i dva zlatna kipića.

Riječ je o Ann Roth, dizajnerici zaslužnoj za nezaboravne kostime u filmu 'Barbie', koja je svoje prestižne Oscare osvojila za rad na filmu 'Engleski pacijent' iz 1996. godine te 'Ma Rainey's Black Bottom' iz 2020. godine.

Karijera ove 91-godišnje dizajnerice uistinu je impresivna, s trajanjem od preko šest desetljeća. Radila je na projektima kao što su 'Midnight Cowboy', '9 to 5', 'Sabrina' i 'The Hours'.

Iako joj je ovo prva suradnje s Gretom Gerwig, režiserkom 'Barbie', ranije je ostvarila uspješne suradnje s njenim partnerom Noahom Baumbachom na filmovima 'Margot at the Wedding', 'While We’re Young' i 'White Noise'.

Gerwig je otkrila kako su postojale rasprave da se izreže scene s Roth i Margot Robbie, no procijenila je kako se radi o jednom od ključnih momenata koji daše dušu čitavom uratku.

  • +12
Barbie Izvor: Profimedia / Autor: Mattel/Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

'Obožavam tu scenu. Ne vodi nigdje, no to je jedan od onih trenutaka koji su dovoljni sami po sebi. Istina je da se ništa ne bi promijenilo s filmom da smo je izrezali, no kada su mi to predložili, rekla sam im da bez nje ne bih više znala o čemu je ovaj film', otkrila je Gerwig za Rolling Stone, dok je Roth inzistirala da se ne stavlja prevelik naglasak na njeno pomalo tajanstveno pojavljenje:

'Molim vas, nemojte me zvati zadivljujućom. Nemojte me zvati 91-godišnjom legendom. Definitivno me nemojte zvati najstarijom glumicom u 'Barbie'! Ja sam, ipak, najstarija dizajnerica kostima na svijetu', rekla je ponosno.

s potpisom versacea

Margot Robbie kao prava Barbie: Sve je zasjenila u zavodljivoj mini haljini

Pogledaj galeriju