princeza i tenis

Kate Middleton: 'Obožavala sam Gorana Ivaniševića'

04.07.2017 u 10:15

Bionic
Reading

Tijekom snimanja novog BBC-jeva dokumentarca 'Naš Wimbledon', Kate Middleton govorila je o svojoj velikoj ljubavi prema tenisu koji prati još od ranog djetinjstva. Naša teniska legenda Goran Ivanišević oduvijek je privlačio njezinu pažnju, a evo zašto

Vojvotkinju od Cambridgea svake godine gledamo u počasnim redovima najstarijeg i najuglednijeg turnira u tenisu, onog u Wimbledonu, koji se uvijek održava krajem lipnja i početkom srpnja.

Budući da joj je kraljica Elizabeta II prošle godine predala ulogu predstavnice udruge All England Lawn Tennis Club, Kateina ljubav prema tenisu još je više narasla, ali i njezina važnost kao prestižne gošće ovog teniskog natjecanja.

Prilikom snimanja dokumentarca princeza se našalila rekavši da je njezina majka Carol Middleton gajila tajne simpatije prema jednom poznatom tenisaču.

  • +2
Kate Middleton na Wimbledonu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Roger Federer je majčina velika simpatija. Mislim da to sad smijem reći i da se moja majka neće naljutiti jer to vjerojatno zna i on sam', kroz simpatičan je smijeh rekla lijepa 35-godišnjakinja.

Inače, Federer je dobar prijatelj obitelji Middleton već dug niz godina te je čak bio gost na nedavno održanom glamuroznom vjenčanju Pippe Middleton i Jamesa Matthewsa.

Međutim, za razliku od majke, Kate je gajila simpatije prema našem poznatom igraču. Naime obožavala je pratiti mečeve Gorana Ivaniševića. 

'Obožavala sam Agassija, Samprasa, Ivaniševića i Steffi Graf. To su bile moje prve uspomene', otkrila je Kate u dokumentarcu.

'Oduvijek sam pratila Wimbledon, to je bio dio mog odrastanja. On je izuzetno bitan dio engleskog ljeta i mislim da zaista inspirira mlade, baš kao što je inspirirao mene dok sam bila mlada', rekla je između ostalog Kate te dodala kako ta ljubav prema tenisu s godinama nije splasnula.

Prisjetila se, između ostalog, svog jedinog puta kada je propustila Wimbledon i to dok je bila trudna s princem Georgeom. Unatoč visokom stadiju trudnoće i obvezi da miruje, Kate je nazvala svog doktora i upitala ga smije li otići pogledati natjecanje, što joj je on strogo zabranio.