u brazilu

Katastrofa na koncertu Taylor Swift: Fanovi molili za vodu, a jedna djevojka umrla

19.11.2023 u 08:51

Bionic
Reading

Koncertna turneja Taylor Swift stigla je u Brazil, no večer će biti zapamćena po velikoj tragediji koja se dogodila. Tijekom prve večeri Taylor Swift u Rio De Janeiru obožavatelji su bili izloženi opasnim uvjetima, a jedna je djevojka tragično preminula

Iako pjevačica Taylor Swift bilježi samo rekordne uspjehe na svojoj turneji kojom je zaradila nevjerojatnu svotu novca, dolazak u Brazil mogao bi baciti negativno svjetlo zadnje koncerte ove godine. Brazil se trenutno bori s ekstremnim vrućinama, a toplinski val utjecao je i na okupljene obožavatelje koji su na koncert stigli odjeveni u vrlo malo odjeće te noseći kišobrane kako bi se sakrili od sunca. Nažalost, ekstremni vremenski uvjeti oduzeli su jedan život tijekom koncerta popularne pjevačice, zbog čega se Swift slomila.

Novine su izvijestile da je indeks topline na mjestu događaja dosegao 60º C, a vatrogasci su navodno izbrojali tisuće nesvjestica tijekom događaja.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

'Ljudi su se baš mučili, ispred mene sam vidio djevojku koja se onesvijestila. Kad smo pokušali pozvati pomoć, nitko nije uspio doći', ispričao je jedan korisnik TikToka opisavši tragediju na koncertu.

Naime, kako prenose brazilske novine Folha de S.Paulo, Ana Clara Benevides onesvijestila se stojeći u redu kako bi ušla na stadion nakon čega je bila reanimirana na stadionu oko 40 minuta. Pretrpjela je srčani zastoj i umrla nedugo nakon što je stigla u bolnicu.

'Ne mogu vjerovati da pišem ove riječi, ali slomljena srca kažem da smo večeras izgubili obožavatelja prije mog nastupa', započela je Swift rukom pisano pismo koje je objavila na Instagramu.

Shrvana je dodala: 'Sada želim reći da duboko osjećam ovaj gubitak i moje slomljeno srce govori njezinoj obitelji i prijateljima. Ovo je posljednja stvar za koju sam mislila da će se dogoditi kada smo odlučili dovesti ovu turneju u Brazil.'

Društvenim mrežama proširile su se snimke kako se i popularna pjevačica tijekom koncerta borila s vrućinom, a obožavatelji joj se dive zbog profesionalnosti s kojom je završila nastup pod ekstremnim uvjetima. Nakon što je izvela pjesmu 'Bejeweled', Swift je stala pred publiku i nekoliko puta duboko udahnula s poteškoćama. Jedan od obožavatelja je istaknuo: 'Ona ima samo 33 godine i u nevjerojatnoj je fizičkoj formi. To što se toliko mučila je stvarno zastrašujuće.'

Zbog ekstremnih uvjeta, pjevačica je u subotu poslijepodne najavila da će odgoditi svoj koncert zbog sigurnosti i dobrobiti obožavatelja, kolega izvođača i ekipe.

  • +2
Taylor Swift Izvor: Profimedia / Autor: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia