NEMA TKO IH NEMA

Kakvim se tetovažama hvale domaće zvijezde: Diskretni ukrasi i kičasti detalji

03.06.2017 u 11:37

Bionic
Reading

Tetovaže su odavno postale važan dio moderne kulture, a današnji trendsetteri ne mogu im odoljeti. Sve je manji broj celebrityja koji nemaju tetovažu i baš smo zato odlučili pronaći one koje ostavljaju dobar dojam, možda čak i inspirirajući

'Pokaži mi čovjeka s tetovažom i pokazat ću ti čovjeka sa zanimljivom prošlošću', govorio je slavni pisac Jack London. Ta izjava i danas često vrijedi za obične smrtnike, ali i za brojne slavne osobe koje pred kamerama pokazuju svoja velika i mala 'remek djela'. Trend tetoviranja proširio se na apsolutno sve pore društva.

Tetovaže nosi nebrojeno puno stranih zvijezda, a i naše ne zaostaju za njima. Svojima se ponose Sandi, Žanamari Perčić, Luka Nižetić, Slavko Sobin, Indira Levak, Renata Sopek, Ella Dvornik, Jacques Houdek, nogometaši Mario Mandžukić, Darijo Srna, Dejan Lovren, Ivan Rakitić i Vedran Ćorluka, Sandra Perković, Blanka Vlašić, Borna Ćorić, Maksim Mrvica i brojni drugi.

Među ljubiteljima crtanja po tijelu je i Mladen Grdović koji je ljubav prema voljenom klubu Hajduku pokazao tetovažom koju je stavio 2010. godine. Nakon toga je zadarski pjevač tijelo ukrasio još jednom tetovažom, likom Isusa.

Tony Cetinski je 2009. na lijevom ramenu istetovirao P i C, početna slova imena njegove kćeri Pije i sina Christijana, a krunu od trnja na desnoj ruci istetovirao je 2010. godine. Staru tetovažu, koju je imao umjesto vjenčanog prstena u braku s Ivanom Nobilo, dao je prekriti novom tetovažom. 

I Tonijev brat Matteo Cetinski obožava tetoviranje i oslikavao je svoje tijelo na više mjesta.

Radijska voditeljica Ivana Mišerić ima ih nekoliko. Na jednoj nozi ima dvije, i to dva mišića, s unutarnje i vanjske strane noge. Jedan je ženski, drugi muški, a mišiće je odabrala 'jer je mnogi zbog prezimena zovu - miška, mišica i slično'. Na drugoj nozi pak ima djevojčicu s balonom britanskog crtača grafita Banksyja.

Voditeljica Nikolina Ristović nije odoljela crtanju po tijelu. Podlakticu desne ruke zgodne Zagrepčanke krase rimski brojevi i riječ 'blagoslovljeni' koju je posvetila suprugu Vidoju Ristoviću.

Mr X salon ... Svi zadovoljni. I ja, i Arthur jer ima nekoga za svađati se. #haircut #hairoftheday #petfriendly

A post shared by nikolina pisek (@nikolina_pisek) on

Hrvatska manekenka s talijanskom adresom Nina Morić svoje je tijelo ukrasila s više tetovaža koje često pokazuje na svom profilu na Instagramu. Jednu od njih, onu zmaja kojeg nosi na desnoj ruci, istetovirala je 2013. godine kad je boravila u Kambodži.

Facciamoci un scrub notturno. By @naturamore.it

A post shared by 🌟🌟🌟 (@nina__moric) on

Mirela Priselac Remi na svom tijelu ponosno nosi nekoliko tetovaža, ali je slika koju ima tetoviranu na leđima nesumnjivo najimpresivnija. Osim tetovaže kopca, ima sliku lastavice.

Magistra ekonomije, uspješna scenografkinja i dekoraterka seta Anita Dujić ima nekoliko diskretnih tetovaža.

Aloha 💙💚 #summerinthecity #springfield #fashiondiaries #ootd#streetstyle

A post shared by Anita Dujic (@anita.dujic) on

Kineski zmaj obilježio je njegovu karijeru pa ga Davor Gobac nosi i na ramenu. Svi članovi Psihomodo popa rođeni su u kineskoj godini zmaja, a tako se zvala i njihova prva ploča, pa su basist i on odlučili to posebno istaknuti tetovažom.

Giuliano je veliki ljubitelj filma 'Alien' pa je u čast tome napravio svoju tetovažu.

I Edo Maajka je veliki ljubitelj crtanja po tijelu.

Lola je najveca staford maza na svijetu... Tuzlanka koja zivi u Odzaku :) #kerovi #cukepuke #cukepese #mazelaze

A post shared by Edo Maajka (@maajkamaajka) on

Voditeljica i spisateljica Josipa Pavičić Berardini svoju je tetovažu stavila još devedesetih na početku svoje pjevačke karijere.

Slavna manekenka, jedna od najuspješnijih hrvatskih modela Kristina Šalinović po odlasku u 'modnu mirovinu' odlučila je adrese svjetskih metropola zamijeniti onom zagrebačkom, a sa svojim dečkom, milanskim tattoo umjetnikom Enricom Miglioratijem, otvorila je studio za tetoviranje.

Redatelj i glumac Miran Kurspahić osim zanimljivog imidža, ima i hrpu tetovaža. 'Imam ih devet. Neke su hommage, a njihova značenja bih zadržao za sebe', izjavio je za tportal.