S BENDOM DOGSTAR

Kakva vijest: Keanu Reeves dolazi u Zagreb!

14.12.2023 u 12:34

Bionic
Reading

Rokeri Dogstar, predvođeni holivudskom zvijezdom Keanuom Reevesom, pridružuju se impresivnom popisu izvođača zagrebačkog INmusic festivala

Dogstar je osnovan početkom 90-ih godina kao projekt Keanua Reevesa na bas gitari i Roberta Mailhousea na bubnjevima, a dvojcu se naknadno pridružio Bret Domrose kao pjevač i gitarist, čime je stvorena okosnica ovog alternativnog rock benda.

Njihov osebujan grunge izričaj donio im je pozitivne kritike i obožavatelje širom svijeta. Album prvijenac ‘Our Little Visionary’ objavljen je 1996. godine, a svoje značenje Dogstar je potvrdio nastupima kao predgrupa mnogim velikanima 90-ih, između ostalih Davidu Bowieju.

Drugi album ‘Happy Ending’, objavljen 2000. godine, dočekan je s oduševljenjem, a na kraju uspješne turneje trio se razišao. Ponovno okupljanje Dogstara ubrzala je pandemija koronavirusa, a pjesme nastale tijekom tog perioda postale su dijelom najnovijeg albuma ‘Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees’, objavljenog u listopadu ove godine.

Dogstar - Breach (Official Video) Izvor: Društvene mreže / Autor: Dogstar

U svibnju 2023. Dogstar su, nakon više od dva desetljeća, održali povratnički koncert na festivalu BottleRock Napa Valley, kojim su zadivili mnogobrojnu publiku.

Dogstar prvi put dolaze u Hrvatsku kao dio impresivnog programa povratničkog INmusic festivala u lipnju 2024. godine.

  • +3
Keanu Reeves Izvor: Profimedia / Autor: London Entertainment/Splash / Shutterstock Editorial / Profimedia