UPORNI NASLJEDNIK

Kako je princ George nagovorio djeda da zbog njega promijeni kraljevsku povijest

10.05.2023 u 13:30

Bionic
Reading

Devetogodišnji princ George ušao je uistinu u povijest zahvaljujući svojoj upornosti kojom je nagovorio djeda, kralja Charlesa III., da promijeni odore počasnih paževa, kakve su nosili stoljećima

Za krunidbu kralja Charlesa III i njegove supruge, kraljice Camille, angažirano je čak osmero počasnih paževa, bliskih kraljevskoj obitelji. Osim unuka kraljice Camille, bio je tu budući prijestolonasljednik, devetogodišnji George, koji je još s trojicom dječaka bio zadužen za pridržavanje kraljevog plašta dok hoda Westminsterskom opatijom.

Naime stoljećima su počasni kraljevi paževi nosili odore koje su uključivale bijele hlače dužine do koljena ili tajice, no George je bio dovoljno uporan da nagovori djeda da to promijeni. Zahvaljujući njemu, paževi su nosili duge crne hlače, a koje su se savršeno uklopile uz crveni gornji dio uniforme.

Navodno je George već razmišljao o tome da će na svoju ruku zamijeniti ih svojim parom tamnoplavih hlača, a odlučio je zadržati cipele s kopčama, inače namijenjene za nošenje samo uz tajice.

spektakl u windsoru

Stigli su na koncert: Charlotte i George pucaju od oduševljenja, a Kate blista u crvenom

Pogledaj galeriju

No djed mu je odlučio udovoljiti pa je uoči svoje krunidbe odlučio uvesti promjene koje su oduševile devetogodišnjaka, ali i ostale počasne paževe.