S JULIJOM ROBERTS

Kako je Barack Obama pomogao stvaranju novog filmskog hita 'Ostavi svijet za sobom'

11.12.2023 u 14:18

Bionic
Reading

Na Netflix je stigao psihološki triler 'Ostavi svijet za sobom' (Leave The World Behind), kojem su mnogi prognozirali uspjeh. Riječ je o filmu koji se temelji na istoimenom romanu Rumaana Alama iz 2020., a iza njega stoji producentska kuća Higher Ground, koju su osnovali bivši američki predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle

'Ostavi svijet za sobom' (Leave the World Behind) uzbudljivo je djelo koje postiže pravu ravnotežu između apokaliptične napetosti i realizma, a bilješke je scenaristu Samu Esmailu slao i bivši američki predsjednik, jedan od suvlasnika kuće Higher End Productions.

Filmska adaptacija 'Leave the World Behind' može se pohvaliti zvjezdanom glumačkom postavom koja snažno pridonosi načinu na koji preokreti iz knjige oživljavaju na ekranu.

Leave The World Behind Izvor: Društvene mreže / Autor: Netfix

Pratimo četveročlanu obitelj koju čine majka Amanda (Julia Roberts), otac Clay (Ethan Hawke) i njihovo dvoje djece, Rosie (Farrah Mackenzie) i Archie (Charlie Evans). Obitelj je unajmila luksuzni apartman na Long Islandu, a odmor prekida dolazak vlasnika apartmana Georgea (Mahershala Ali) i njegove kćeri Ruth (Myha’la), koji im javljaju da diljem New Yorka nema struje i ne znaju što se događa. Situacija se počinje pogoršavati, a dvije obitelji moraju surađivati kako bi se pripremile za nadolazeću katastrofu.

Apokaliptična priroda filma služi kao pozadina za istraživanje tema poput rasnih odnosa i klasnih napetosti, a Barack Obama imao je bitnu ulogu u njegovu nastanku jer je sa suprugom Michelle 2022. osnovao producentsku tvrtku Higher Ground.

  • +6
Leave the World Behind Izvor: Promo fotografije / Autor: Netflix

Scenarist Esmail je objasnio da mu je bivši predsjednik isprva rekao da su neki detalji zapleta filma previše pesimistični za 'viziju producentske kuće' i želio je više empatije u priči. Također je otkrio da je Obama veliki zaljubljenik u filmove i knjige. 'Moram reći da je čovjek velik ljubitelj filmova i nije mi davao sugestije samo o stvarima koje imaju veze s njegovim zaleđem, nego kao netko kome se knjiga svidjela i želio je da film bude doista dobar', kazao je.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'