pretjerao je

Kad je previše? Ye poznatiji kao Kanye West suspendiran i s dodjele Grammyja

22.03.2022 u 13:24

Bionic
Reading

Planirani nastup na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja neće se dogoditi jer je suspendiran je 'zbog problematičnog ponašanja', naveo je glasnogovornik kontroverznog glazbenika koji je višestruko nominiran na ovoj dodjeli

Najprije je Kanye West dobio 24-satnu zabranu korištenja Instagramom zbog govora mržnje, maltretiranja i uznemiravanja svoje bivše supruge Kim Kardashian i njezina novog partnera Petea Davidsona. Kao i sve što radi u posljednje vrijeme, ti su istupi izazvali veliku pozornost, a neki komentatori također su se našli pod Kanyeovom paljbom. Voditelj 'Daily Showa', Trevor Noah, istaknuo je da se radi o slučaju zlostavljanja od strane bivšeg partnera: 'Dvije stvari mogu biti istinite. Da, Kim možda voli publicitet. Ali Kim isto tako maltretira bivši partner'.

Na to je Kanye Trevoru Noahu odgovorio rasističkim komentarom, zbog čega su mu zabranili komentiranje i objavljivanje na Instagramu na 24 sata. Upravo bi Trevor Noah trebao biti domaćin godišnje dodjele glazbenih nagrada sljedećeg mjeseca.

Westov tim je potom kontaktiran od strane Grammyja te je otkriveno da se 'planirani nastup, koji nije bio najavljen kao dio prvog niza otkrivanja umjetnika ranije ovog tjedna, neće održati zbog Kanyeova nedoličnog ponašanja na mreži', navodi časopis Blast. Oni su prvi objavili tu vijest u petak, koju je kasnije potvrdio jedan od predstavnika Yea.

Ye je nominiran za pet Grammyja ove godine, uključujući album godine za 'Dondu' kojeg je nazvao po svojoj pokojnoj majci te za najbolju rap pjesmu 'Jail'. Do sada je osvojio 22 Grammyja a imao je ukupno 75 nominacija. Ye tvrdi da svoju umjetnost koristi kako bi se 'doveo u red svoje osjećaje i da samo pokušava ponovno spojiti svoju obitelj'.

  • +3
Kanye West Izvor: EPA / Autor: RINGO CHIU