UTJERAO STRAH U KOSTI SVIMA

Jodie Foster otkrila da Anthony Hopkins u kultnom filmu nije uplašio samo gledatelje već i kolege na setu

14.03.2019 u 14:20

Bionic
Reading

Davne 1991. zajedno su snimali film 'Kad jaganjci utihnu' koji je potom ostvario veliki svjetski uspjeh ali Anthony Hopkins i Jodie Foster nisu se baš najbolje slagali. Foster, koja je igrala mladu inspektoricu, sada je nakon punih 27 godina, priznala da joj je uloga psihopata, njezina kolege Hopkinsa izazivala velik strah

Od kultnog filma 'Kad jaganjci utihnu' prošlo je dugih 27 godina, a i danas je jedan od najbolje snimljenih trilera s elementima horora. Temeljen je na romanu Thomasa Harrisa, njegovom drugom djelu o dr. Hannibalu Lecteru, briljantnom psihijatru i kanibalu-serijskom ubojici.

Film je osvojio pet Oscara, uključujući onaj za najbolji film kao jedini hororac koji je osvojio glavnu nagradu. Najvažniju ulogu u filmu tumači famozni Anthony Hopkins koji je svojim ekspresijama, frazama i pogledima kod gotovo svakog gledatelja uspio utjerati strah u kosti, a kako sada doznajemo, nisu gledatelji jedini koji su od njega strahovali.

  • +3
'Kad jaganjci utihnu' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Među uplašenijima je na setu bila tada 29-godišnja Jodie Foster koja je igrala FBI studenticu, Clarice Starling.

'Zapravo film me nije toliko uplašio koliko me bilo strah Anthonyja Hopkinsa', objasnila je Foster te dodala kako zbog toga čak nisu mogli zajedno ni snimati scene u kojima se oboje trebaju pojaviti u kadru.

Scene u kojima Foster razgovara s Anthonyjem snimali su odvojeno pa ih spajali u montaži.