POPULARNI CRTIĆ

Jesu li 'Simpsoni' predvidjeli da će se Tom Hanks zaraziti koronavirusom? Fanovi uvjereni u ovu teoriju zavjere

12.03.2020 u 22:31

Bionic
Reading

Nakon što su Tom Hanks i njegova supruga Rita Wilson objavili da su pozitivni na koronavirus, internetom se proširila teorija zavjere povezana s popularnim crtanim filmom 'Simpsoni'. Obožavatelji popularnog crtića uvjereni su da su 'Simpsoni' davnih dana predvidjeli ovaj scenarij, kao i sam koronavirus

U jednoj epizodi 'Simpsona' 2007. godine pojavljuje se i lik Toma Hanksa koji javnosti putem televizije prezentira novi Grand Canyon i ističe da je američka vlada izgubila kredibilitet.

'Ja sam Tom Hanks i molim vas da mi ne prilazite ako me vidite uživo', govori Hanks u crtiću.

Tom Hanks u 'Simpsonima' Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Njegove riječi mnogi su povezali sa samoizolacijom u kojoj se Hanks našao zbog zaraze koronavirusom. Neki također tvrde da su Simpsoni predvidjeli i sam koronavirus epizodom iz 1993. kada se grad Springfield zarazio takozvanim Osaka virusom, nakon što su likovi u crtiću konzumirali sokove iz Japana.

Simpsoni predvidjeli koronavirus? Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Iako se virus nije proširio iz Japana, već iz kineskog Wuhana, scenarij je poprilično sličan stvarnoj situaciji koju je u svijetu prouzročio koronavirus. Naravno, riječ je samo o još jednoj od teorija zavjera povezanih s virusom COVID-19.

Neka od poznatih predviđanja popularnog crtića su izbor Donalda Trumpa za predsjednika, otkriće mutirane ribe s tri oka i izgradnja nebodera The Shard u Londonu.