GODINE IM NIŠTA NE MOGU

Jedan od naših najdugovječnijih parova slavi 31. godišnjicu braka

31.05.2017 u 11:43

Bionic
Reading

'Gospoda Glembajevi', najslavnije djelo Miroslava Krleže, dobilo je svoju baletnu inačicu. U zagrebačkom HNK-u priču od jednoj od najdramatičnijih obitelji hrvatske literature u baletnim papučicama gledali su brojni poznati. Među njima je bila i Anja Šovagović Despot, na koju je baletna priča ostavila poseban dojam jer će uskoro i sama zaigrati u tom Krležinu djelu

'Bilo nam je predivno. To je velik događaj i oduševljena sam idejom da se 'Gospoda Glembajevi' postave u plesnom izričaju, s dramaturgijom i plesnom izvedbom', puna je dojmova Anja Šovagović Despot.

'Kako sam u probama za Krležine 'Gospodu Glembajeve' za 68. Dubrovačke ljetne igre, a igrat ću barunicu Castelli, s velikim zadovoljstvom sam gledala balet u HNK-u, koji me inspirirao za rad na našoj predstavi', izjavila je za tportal 54-godišnja glumica. Fatalnu barunicu, između ostalih, utjelovile su Neva Roščić, Ena Begović, Ksenija Prohaska, Alma Prica i Severina.

Anja je u HNK stigla sa suprugom Draganom Despotom, s kojim ove godine slavi 31 godinu braka. Izjavila je kako joj se suprug nije svidio na prvi pogled, ali kad su se nekoliko godina kasnije ponovno sreli, znala je da je upravo on onaj pravi. Vjenčali su se nakon samo četiri dana, a danas slove za jedan od najdugovječnijih poznatih parova s najstabilnijim brakom.

  • +4
Domjenak nakon premijere baleta Gospoda Glembajevi u HNK-u Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL