NIJE BAŠ TAKO PRIJATELJSKO OZRAČJE

Je li za razvod kriv Bill Gates? U prilog mu ne ide ni odluka obitelji da bez njega otputuju na udaljeni privatni otok

07.05.2021 u 13:26

Bionic
Reading

Otkrićem da se Bill i Melinda Gates razvode nakon 27 godina braka na površinu je isplivao zanimljiv podatak da je milijarder, uz blagoslov svoje supruge Melinde, svakog proljeća jedan produženi vikend provodio sam s bivšom djevojkom Ann Winblad u njenoj kućici na plaži u Sjevernoj Karolini

Potaknulo je to nagađanja da je veza s bivšom djevojkom, koja je Billu blagoslovila vjenčanje s Melindom, rekavši da je ona pravi odabir za njega jer je bila intelektualno izdržljiva, razlog krahu 27-godišnjeg braka.

Više o tome zasigurno bi imala reći Melinda da s njihovo troje djece nije pobjegla od novinarskih upita na udaljeni privatni otok.

Kako doznaje TMZ, razvod Billa i Melinde već je mjesecima gotova stvar, a par je planirao objaviti to još u ožujku. U taj je plan bilo uključeno iznajmljivanje udaljenog privatnog otoka na kojem bi cijela obitelj Gates, s jednom velikom iznimkom, izbjegla medije nakon objave o razvodu.

TMZ-ovi izvori kažu da je Melinda unajmila cijeli otok Calivigny u karipskoj državi Grenadi, na kojemu noćenje košta 132 tisuće dolara.

  • +4
Privatni karipski otok Calivigny Izvor: Profimedia / Autor: Calivigny Island / Planet / Profimedia

Plan je bio da Melinda s djecom, i njihovim ljubavnim partnerima, pobjegne na otok, ali u taj plan nije bio uključen i Bill.

Navodno su svi u obitelji već znali da se Bill i Melinda razvode, a njihov je razlaz, suprotno dojmu koji su pokušali ostaviti u javnosti, praćen popriličnom dozom netrpeljivosti.

Izvori kažu da su u toj podjeli gotovo svi iz obitelji stali na Melindinu stranu, odnosno bili su vrlo bijesni na Billa i stoga nije pozvan na 'idiličan' odmor na Karibima.

A razlog odlaska na otok, uz dužno poštovanje ljepotama Kariba, ima i vrlo praktičnu stranu. Tijekom njihovog boravka na otoku trebala je biti puštena objava o razvodu, pa ih tako nitko iz medija ne bi mogao gnjaviti pitanjima o razlazu.

Međutim u savršenom planu su iskrsnuli problemi. Billovi i Melindini odvjetnici pokušavali su postići sporazuman razvod braka, no postojala su neriješena pitanja koja se nisu mogla rješavati na daljinu.

  • +5
Bill i Melinda Gates Izvor: Profimedia / Autor: SCOTT OLSON / AFP / Profimedia

Izvor TMZ-a kaže kako je Melinda ipak odlučila pobjeći sa svima, ali bez Billa, što bez dvojbe upućuje na zaključak da je milijarder nešto gadno zeznuo.

U prilog tezi da se ovaj razvod već duže pripremao ide i činjenica da je Bill u danu kojem je podnijela zahtjev za razvod prenio Melindi gotovo dvije milijarde dolara dionica. Takve se stvari ne događaju slučajno i sigurno su dio postignute imovinske nagodbe na kojoj njihovi odvjetnici mjesecima rade.

Kako je cijeli razvod obavijen velom tajne, mediji nagađaju o mogućem razlogu i svoje radare usmjeravaju na Billovu bivšu djevojku Ann Winblad dok se na nekim 'radarima' pojavila i 36-godišnja Shelly Wang Zhe, koja radi za Zakladu Billa i Melinde Gates kao kineska prevoditeljica.

'Prvotno sam mislila da će glasina zbog neutemeljenih izvora pokopati sama sebe, ali nisam očekivala da će sve postati još luđe. Hvala vam na brizi tijekom protekla 24 sata koju mi iskazujete putem privatnih poruka, kao i prijateljima koji su mi pomogli odbaciti glasine', napisala je u srijedu Wang na mandarinskom jeziku na kineskoj stranici društvenih mreža Weibo.