NIŠTA OD POZIVA

Je li ovim potezom Charles jasno dao do znanja kakva budućnost čeka Harryja i Meghan?

15.06.2023 u 18:22

Bionic
Reading

Čini se da je posljednji posjet princa Harryja Velikoj Britaniji, gdje je stigao kao svjedok na suđenju protiv tabloida, bila posljednja kap koja je prelila čašu, jer kralj Charles III donio je odluku - na proslavi njegovog prvog službenog rođendana kao britanskog suverena, njih neće biti

Kako doznaju svjetski mediji, ove subote na balkonu Buckinghamske palače okupljenima neće mahnuti princ Harry i Meghan Markle, koji poziv na ovogodišnji Trooping the Colour nisu ni dobili.

Dan koji je još 1600-e godine odabran kao datum kada će se javno slaviti rođendan britanskog vladara, bez obzira kada mu je pravi rođendan, ove će godine po prvi puta proslaviti kralj Charles III, a na svečanu paradu, koju će on sam predvoditi na konju, povrijeđeni britanski vladar nije pozvao svog mlađeg sina.

Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Shawn Sprayberry / INSTAR Images / Profimedia

U mimohodu će sudjelovati stotine britanskih vojnika, a u istom bi sudjelovao i princ Harry, koji je i sam prošao vojnu obuku i čak dva puta bio u Afganistanu, da svojim javnim postupcima nije povrijedio oca.

Harry je prije nekoliko dana bio u Velikoj Britaniji, gdje je stigao kao svjedok na suđenju protiv britanskih tabloida, i tada je napravio sve kako bi izbjegao susret s ocem ili starijim bratom, princom Williamom, iako su obojica bili udaljeni tek nekoliko stotina metara od Frogmore Cottagea, gdje je princ boravio po posljednji puta.

  • +2
Princ Harry Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Koji je točno razlog da princ Harry i Meghan Markle nisu dobili pozivnicu za ovu svečanost, za sada nije službeno potvrđeno, no nagađa se da je kralju Charlesu dojadilo ponašanje razmaženog para i njihovo privlačenje pažnje javnosti na račun kraljevske obitelji.

Posljednji puta princ Harry i Meghan Markle na Trooping the Colour pojavili su se 2018. godine, samo mjesec dana nakon vjenčanja, te godinu dana nakon toga, samo nekoliko tjedana nakon rođenja sina Archieja.