intimna ispovijest

Jasmin Stavros se prisjetio nekih teških životnih trenutaka i otkrio nepoznate detalje iz svog privatnog života

26.01.2023 u 10:02

Bionic
Reading

Splitski glazbenik, pravog imena Milo Vasić karijeru je počeo kao bubnjar u raznim bendovima da bi se odlučio za samostalnu pjevačku karijeru. Sada je iza njega pet desetljeća djelovanja na estradi. No osim uspjeha doživio je i brojne životne udarce

Jasmin Stavros poznat je po svojoj profesionalnosti. U Splitu 90-ih je nastupao u klubu 'Mississippi' kad je usred koncerta udario glavom u strop, otišao na Hitnu i nakon što su ga zašili, vratio se u klub i odradio koncert. Kaže da to nikad neće zaboraviti. Pjevao je 'E, moj čovječe', a kako je bina bila dosta niska, skočio je i udrio glavom u ventilaciju. Doktor mu je rekao da ide doma i da se slučajno ne vraća na koncert, a on je odradio koncert i to do 6 ujutro.

Dvaesetak godina je radio po 120 koncerata godišnje. Etablirao se sredinom 90-ih, a kad ga pitaju je li se umorio i zašto ne ide u penziju kaže da je sad došao u fazu u životu i karijeri kada može birat što će radit. Odradi oko 26 koncerata godišnje. Progovorio je i o ovisnosti.

Rekao je da je upao u loše društvo, a da toga tada nije bio ni svjestan te da to 'nisu bili neki veliki poroci', to je probao iz neke znatiželje, ali da mu nisu trebale ni bolnice ni komune da se ja izličin od ovisnosti'. Kad je svirao u grupi More i živio 'taj naporan život', zaželio se da nađe nekog s kim će provest život do kraja. Ispred Gospe od Zdravlja, opisao je, 'zavapio je Bogu da mu pošalje nekog anđela'. Tada je upoznao suprugu Žarku s kojom se nakon nekoliko godina vjenčao. Naglasio je da su živjeli u predbračnoj čistoći, nisu spavali skupa prije braka.

Da nije bilo supruge, priznaje da, ne bi toliko bio u vjeri. Sad mu svi kažu 'da je puka i da je previše u vjeri'. 'Volim ić na misu više nego blejat u televiziju. Svako jutro kad se probudin čitan Sveto pismo, molin se svaki dan, al‘ nismo mi neki fanatici. Trudimo se živit vjeru, ali živit vjeru nije lako! Ovaj život koji mi živimo stvarno mi odgovara', izjavio je za Slobodnu Dalmaciju. Pričao je i o sinu Kreši koji boluje od hidrocefalusa i govori kako su se on i supruga napatili i kroz sve ove godine jer im je sin ima brojne operacije na glavi.

  • +3
Jasmin Stavros Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Kad je riječ o tretmanima lica, rekao je da više ne ide jer je kozmetičarka kod koje je išao preminula prije dvije godine, a išao je na kisik, mezoterapiju, zatezanje mišića lica. Naveo je i da je zbog rumunjskog podrijetla imao problema na početku karijere, kad su ga doživljavali Srbinom. Tvrdi da su to njegove kolege 'koji su bili zavidni, ali on se uvijek molio Bogu za njih, opraštao im'. Njegov otac je, pojasnio je, podrijetlom Rumunj koji je živio u Splitu i svirao u HNK-u te sa Srbijom nema ništa. No, smatra Stvaros, njegove kolege su bile tako nastrojene jer su se 'bojali da ne dođe na teren u Ameriku ili Kanadu, ali je on bio strpljiv i čekao da sve dođe na svoje mjesto i došlo je.

Imao je zabranu nastupanja 88. godine šest mjeseci jer je u Zagvozdu pjevao 'Marjane, Marjane'. Završio je zbog toga u zatvoru i dobio zabranu nastupa šest mjeseci kada su ga proglasili 'velikin ustašom'. Ljeza provodi na Prigradici, a ostatak godine živi u Kupeć Dolu, mjestu kraj Jastrebarskog.