okrenuo novu stranicu

Iz prošlosti je izvukao lekciju i sad ništa ne prepušta slučaju: Tom Cruise pod kontrolom drži sve - svoj posao, privatni život, ali i fizički izgled

15.05.2022 u 07:48

Bionic
Reading

S dobro prepoznatljivim osmijehom, Tom Cruise stigao je na premijeru filma ‘Top Gun: Maverick’ helikopterom, a mnogi su zamijetili da je njegov izgled kao ‘zamrznut u vremenu i prostoru’. Osim što snima nastavke filmskih hitova, što se privatnog života tiče, holivudski se glumac posljednjih godina u potpunosti povukao iz žiže javnosti, krijući sve što se toga tiče kao zmija noge

On je akcijski junak koji je nakon 36 godina ponovno uskočio u kultnu ulogu pilota Petea Mavericka Mitchella i bio je uistinu 'ufuran' kao da je opet 1986., a on tek dječarac pred kojim je velika karijera. Tom Cruise ove će godine u srpnju napuniti 60 godina, no zahvaljujući brojnim estetskim zahvatima, pomoću kojih je ostao ‘zamrznut u vremenu’, izgleda barem deset godina mlađe.

Velika je razlika i u tome što je prije 10 godina Cruise bio sasvim drugi čovjek, prvenstveno jer smo ga u to doba viđali ama baš posvuda. Od 2005. do 2012. godine s tadašnjom suprugom Katie Holmes i njihovom kćerkicom Suri bio je na meti američkih paparazza koji su ih pratili u stopu. Njihovo talijansko vjenčanje izazvalo je pozornost javnosti, baš kao i rođenje Suri, a onda se dogodio onaj ‘skok od sreće’ na kauč tijekom gostovanja kod Oprah Winfrey.

No nakon raspada braka, kojem je uvelike kumovala njegova predanost Scijentološkoj crkvi, Cruisea se rijetko moglo vidjeti u javnosti. Dapače, rijetki se mogu sjetiti ili pronaći fotografiju snimljenu negdje osim na setu ili filmskoj premijeri, a da ne govorimo o tome da godinama nije viđen u društvu neke žene.

To nužno ne znači da nije održavao ljubavne veze, već samo da puno više pod kontrolom drži svoj javni imidž. Posljednji put kad se njegovo ime povezalo s nekom ženskom osobom bilo je tijekom snimanja sedmog nastavkaNemoguće misije’. Bilo je to krajem 2020., a mediji su ga krenuli povezivati s kolegicom sa seta Hayley Atwell.

‘Moji izvori tvrde da Tom postane opsjednut svakom ženom s kojom se nađe u vezi. Daje cijelog sebe, svu svoju energiju uloži u to, a to su osjetile i Nicole i Katie’, rekao je za The Post ekspert za scijentologiju i bloger Tony Ortega pa dodao:

  • +7
Tom Cruise - premijera filma 'Top Gun: Maverick' Izvor: Profimedia / Autor: Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

‘No nismo ga vidjeli s nekim u ozbiljnoj vezi barem deset godina, što je neobično za njega. Mislim da ima djevojku tu i tamo, no radi dobar posao krijući svoj privatni život od svih.’

Jednostavnim rječnikom rečeno, Cruise želi biti viđen, no isto tako želi da sve bude pod njegovim uvjetima i željama. Tako je nedavno gostovao u showu Jamesa Cordena, a pojavio se i na koncertu Lady Gage u Las Vegasu ponajviše kako bi reklamirao nastavakTop Guna, za koji je pjevačica napisala i izvela naslovnu pjesmu.

Pa čak je i sama premijera filma ‘Top Gun: Maverick’ odrađena u strogo kontroliranim uvjetima, a sve kako se mediji ne bi ‘domogli’ Cruisea i počeli postavljati pitanja o Shelly Miscavige, supruzi vođe Scijentološke zajednice Davida Miscavigea, koja se u javnosti zadnji put pojavila u kolovozu 2007. godine. Nisu željeli niti da se postave pitanja o glumcu Dannyju Mastersonu, koji je glumio u seriji ‘Lude sedamdesete’, a također je odrastao u scijentološkoj zajednici i optužen je da je između 2001. i 2003. u svom holivudskom domu silovao tri žene.

  • +20
Tom Cruise na premijeri 'Top Guna' Izvor: Profimedia / Autor: Carlos Tischler/Eyepix Group / Shutterstock Editorial / Profimedia

To da mora imati sve pod kontrolom išlo je toliko daleko na premijeri da je snimanje bilo dopušteno samo televizijskim kućama dok su internetskim i tiskovnim medijima rekli da ili moraju doći s profesionalnim kamerama ili neće moći snimati. Snimanje mobitelom nije bilo dopušteno ni pod razno.

A iako je ostao blizak s posvojenom djecom iz braka s Nicole Kidman, 29-godišnjom Bellom i 27-godišnjim Connorom, oni se nisu pojavili na premijeri, baš kao ni 16-godišnja Suri, s kojom je izgubio kontakt oko njezine sedme godine. Iako bi mnogi voljeli doznati zašto je izbacio Suri iz svog života, ni to pitanje novinarima nije dopušteno postavljati.

Katie Holmes podnijela je papire za razvod nakon gotovo šest godina braka, 2012. godine, i to dok je on bio na Islandu i snimao triler ‘Zaborav’, a ona i Suri bile su u New Yorku. Iako se Cruise navodno šokirao papirima, sve je bilo gotovo za samo 11 dana, a prema nekim dokumentima, koji su dospjeli u javnost, glumac se obvezao plaćati bivšoj supruzi alimentaciju u iznosu od 400 tisuća dolara godišnje, sve dok Suri ne napuni 18 godina. Osim toga, Cruise je pristao plaćati sve ostale troškove za kćer, uključujući zdravstveno osiguranje, ali i njezino školovanje.

U ŠETNJI SA PSIĆEM

Nasmijana nasljednica: Suri Cruise nisu smetali ni paparazzi iako je prate u stopu

Pogledaj galeriju

Iako se Holmes, isprva zaljubljena preko ušiju, zbog Cruisea odlučila na scijentologiju, razvod je za nju bio i bijeg od te zajednice. Kako je otkrio dobro upućen izvor, da bi to napravila, morala je sve pomno isplanirati, koristiti jednokratne mobitele i osigurati da pravno sve bude čisto. Da bi pobjegla, glumica je imala cijeli tim ljudi koji je radio na tome, predvođen njezinim ocem Martinom Holmesom, uglednim odvjetnikom iz Ohija.

Mada su mnogi članovi scijentološke zajednice rekli kako je članovima obitelji, koji su i dalje članovi te crkve, rečeno da ‘odrežu sve veze’ sa Suri, Cruiseu to nije bilo naređeno. Dapače, njegova je pozicija takva da je mogao, naravno ako je to htio, imati i dalje normalan odnos s kćerkom.

Izvor: Društvene mreže

Cruise se toliko izolirao od svega da posljednje dvije godine pandemije nije viđen na okupljanjima scijentološke zajednice, iako je njegov glavni dom, penthouse u Clearwateru, samo nekoliko ulica udaljen od njezina sjedišta. U proteklom desetljeću glumac je prodao svoja mnogobrojna imanja, uključujući stan u New Yorku, potom ranč u Tellurideu (za koji je dobio 39,5 milijuna dolara) i vilu na Beverly Hillsu (za 40 milijuna dolara), no gdje točno boravi, tek rijetki znaju, jer su i te informacije - tajna.

Naime zgrada u kojoj živi na Floridi ima lift za automobil, kao i ‘zračni most’, zahvaljujući kojim ulazi direktno u svoj penthouse na dva kata, a posljednjih nekoliko godina zbog snimanja filmova proveo je u Italiji, Velikoj Britaniji, Norveškoj i Abu Dhabiju.

Lady Gaga - Hold My Hand ('Top Gun: Maverick') Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ono na čemu inzistira i u čemu ustraje je to da bude glavni u svemu što radi, pa tako i u odlukama studija Paramount, s kojim surađuje već 37 godina. Ta ubojita poslovna kombinacija rezultirala je zaradom od 3,6 milijardi dolara samo u kinodvoranama na svim nastavcima ‘Nemoguće misije’, no to ne znači da im Cruise nije postavio uvjete. Zabranio im je tako da od filma ‘Dani groma’ naprave seriju za njihov streaming servis, baš kao i od ‘Nemoguće misije’, a pravi razlog zna samo - on.