OTELO SE KONTROLI

Ivana Paradžiković: 'Svima koji ste mi slali poruke podrške, obećavali posjete i kolače u zatvoru... Hvala vam od srca. Kao da sam otišla'

24.10.2019 u 13:32

Bionic
Reading

Posljednjih dana se proširila lažna vijest koja je uzburkala javnost na račun urednice nagrađivane emisije Nove TV 'Provjereno'. Onima koji su se pitali zašto mora u zatvor i bili zabrinuti zbog toga, Ivana Paradžiković preko svog Instagram profila je poručila da ne vjerujemo svemu što pročitamo na društvenim mrežama

Nakon što je 'Provjereno' emitiralo priču o seksualnom zlostavljanju zbog kojeg je politički moćnik završio u pritvoru, njegov odvjetnik je protiv urednice emisije i novinara Ivana Čorkala podnio kaznenu prijavu zbog odavanja tajne.

'Samo da znate, mi ćemo sa zadovoljstvom ići u zatvor ako se tamo ide jer pošteno i odgovorno radiš svoj posao – istraživačko novinarstvo', poručila je nakon toga Ivana Paradžiković. No neki pojedinci su iskoristili trenutak pa se preko društvenih mreža proširila vijest da ide u zatvor i pružala joj se podrška.

'Prvo mi je bilo smiješno, sve mi bio bed što ne idem u zatvor da vas sve ne razočaram, ali stvar se otela kontroli. Zovu me tetke, sugovornici, uznemireni poznanici... zabrinuti, uplakani. Stara fotografija, izjava izvučena iz konteksta plus naslov koji nema veze s vezom stvorili su neviđenu histeriju. Dakle, ja ne idem u zatvor! Svima koji ste mi slali poruke podrške, obećavali posjete i kolače u zatvoru... Hvala vam od srca. Kao da sam otišla. Ali i svima nama još jedna poruka da ne vjerujemo svemu što pročitamo na društvenim mrežama. Vrijeme je da malo, svi zajedno, stanemo na loptu #fakenews", poručila je Ivana Paradžiković.

Na pitanje što joj je nakon 10 godina, motivacija za uređivanje emisije ranije je za tportal otkrila.

'Priče koje tek čekaju da budu ispričane, kojima ćemo nastaviti mijenjati stvari. Strast je to koju cijela ekipa 'Provjerenog' osjeća i koja nas, nakon svih godina, i dalje motivira', izjavila je Ivana Paradžiković.