simpatična velikogoričanka

Ivana Mišerić: 'Za radio sam se udala, a televizija mi je ljubavnik'

01.02.2023 u 14:25

Bionic
Reading

Omiljena radijska voditeljica prisjetila se svojih početaka na svom omiljenom mediju i kad je njezin glas prvi puta krenuo u eter. Pričala je i o povremenim izletima na televiziju, kreaciji koju će odjenuti za Večernjakovu ružu za koju je ove godine nominirana u kategoriji radijske osobe godine

Ivana Mišerić je na radiju već petnaestak godina, od toga na Otvorenom deset. Priznaje da joj je na njezinim radijskim počecima bilo najteže postići to da ne bude radijska voditeljica koja uživa u svom glasu i priča floskule. Tvrdi da je na radiju najgora banalnosti da 'zato njezina formula glasi: budi najnormalniji, budi čovjek'.

Na otvorenom, objašnjava, 'žele biti glas i za ono što ljudi možda i ne bi htjeli reći na glas, ne boje se reći neke stvari, nema tabu tema'. Njezina prva radijska emisija je bila je još u osnovnoj školi, a zatim u srednjoj školi gdje je bila voditeljica i radila emisiju s kolegama iz razreda. Kazala je da nije bilo treme, bila je čista hrabrost. No kad je stala prvi put ispred mikrofona ozbiljnog radija doslovno se prepolovila koliko joj je to bilo stresno. Sjeća se kako je imala sve napisano, ali i da je 'sve zvučalo kao loš teatar'.

Vodila je i razne televizijske emisije no da mora birati između radija i televizije uvijek bi izabrala radio. 'Mogu to reći ovako: za radio sam se udala, a televizija mi je ljubavnik. Volim te povremene izlete na televiziju, oni su prekrasni, jer sam i počela na televiziji. Sjećam se da sam kao mala slušala radio i na RVG-u čula za audiciju. Otišla sam na nju i tamo su mi rekli: 'Mala ti ne izgledaš loše, a ni ne zvučiš loše. Idi ti na televiziju.' I tako sam odradila neke terene, montaže, dobila svoju emisiju', prisjetila se za Večernji list. Sad, istče, ima veće poštovanje prema mediju i zato je radio uvijek njezin izbor.

  • +4
Ivana Mišerić Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Na Večernjakovu ružu doći će, najavila je u glamuroznom izdanju, a na dodjelu će doći u pratnji dečka, Dražena Kovačevića.