NEPREŽALJENI GLAZBENIK

Isplivala stara Massimova fotografija iz djetinjstva koju nismo nikad imali prilike vidjeti

13.01.2023 u 19:36

Bionic
Reading

Na profilima društvenih mreža neponovljivog umjetnika koji je preminuo 23. prosinca, nižu se novi, emotivni postovi. Kako su se nedavno prijatelji Massima Savića za Glas Istre prisjećali njegovog djetinjstva te je ondje kao i na Faceook grupi 'Volim Rašu' osvanula fotografija pjevača kad je bio dječak, to se sada može vidjeti i na glazbenikovoj Facebook i Instagram stranici

Na službenom profilu Massima Savića prijatelji i kolege se i dalje emotivnim objavama opraštaju od njega. U zadnjoj tako stoji zahvala osobi koja je ustupila crno bijelu fotografiju na kojoj Massimo Savić stoji lijevo. Nastala je oko 1970-te godine.

Također su zamoljeni i ostali koji posjeduju fotografije legendarnog glazbenika iz tog razdoblja, a koje on nije imao u svom privatnom albumu, da pošalju ono što imaju kao i informacije o nastanku tih vrijednih uspomena.

'Već niz godina imamo rubriku #MaxiFan u kojoj smo objavljivali vaše slike s njim i Maxa je to baš veselilo. Svaka uspomena na našeg Maxa ima neprocjenjivu vrijednost', stoji među ostalim u objavi. Koji dan ranije pokazana i dirljiva posveta gitarističkog virtuoza i slikara Branka Bogunovića Pifa.

Naime, glazbenik je naslikao dvojicu vrhunskih glazbenika Davida Bowieja i Massima, a umjetničko djelo je nazvano 'Rock Twins Heading for the Black Star'. 'Obojica su ostavili trag koji će trajati još dugo nakon njihovog odlaska. Nije li to najveći smisao stvaranja?! Da nekome nešto što si kreirao i ostavio iza sebe znači i kad te više nema', poručio je Bogunović opisujući svoje djelo.

  • +5
Massimo Savić Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX