ne dotiče ih

I dok princ Harry nastavlja s optužbama, kraljevska obitelj slavi poseban dan Kate Middleton

09.01.2023 u 19:23

Bionic
Reading

Princ Harry trenutno promovira njegove dugoočekivane memoare, točno u periodu kada bi Kate Middleton trebala proslaviti svoj 41. rođendan. Rođendansko slavlje u medijima palo je u drugi plan jer Harry izbacuje nove optužbe na račun dvora, no dvor je još uvijek suzdržan. S obzirom da ovo nije prvi put da Harry i Meghan zanemaruju bitne obiteljske datume, javlja se pitanje čine li to namjerno kako bi razljutili Kate i Williama

Princ Harry trenutno promovira svoje memoare koji bi trebali uzdrmati javnost. Tragična situacija gubitka majke u mladim danima na Harryja je ostavila snažan i neizbrisiv trag, a kraljevsku obitelj optužio je za sve probleme njegova života. Obrušio se na Camillu, otkrio da ocu zamjera razne odluke, a bratu Williamu da se počinje pretvarati u marionetu dvora koja samo slijedi što drugi kažu. Nije poštedio ni Kate te se prisjetio kako su Meghan i Kate oduvijek imale loš odnos. U dokumentarcu na Netflixu Meghan je opisala Williama i Kate kao krute i uštogljene prisjetivši se njihovog prvog susreta kada su došli kod Sussexa na opuštenu večeru. Ipak, dok Harry promovira svoju knjigu, kraljevska obitelj čini se ne trza na provokacije.

Tišinu i neodgovaranje na provokacije završili su objavom posvećenom 41. rođendanu princeze Kate.

Iz dvora su na Twitteru objavili fotografiju Kate prilikom susreta s mladom djevojkom u Walesu prošle godine s natpisom: 'Želimo princezi od Walesa sretan rođendan danas!'

Ovo zanemarivanje i bacanje rođendana mnogima omiljene vojvotkinje u drugi plan čak nije ni prvi put. Prije dvije godine Harry i Meghan su dan prije Kateinog 40. rođendana objavili da napuštaju kraljevsku obitelj, što je tada šokiralo javnost i dvor te su svi mediji fokus okrenuli na njih, a slavljenica Kate je bila zaboravljena.

Unatoč njihovom prijašnjem bliskom odnosu i čestim druženjima, Harry je spomenuo i uputio nekoliko negativnih razmišljanja o ponašanju Kate prema njemu i njegovoj obitelji. Optužio ju je za 'stereotipiziranje' Meghan, a kao odgovor na pitanje o razlogu lošeg odnosa odgovorio je da postoje različiti razlozi neslaganju te da dvor sigurno nije očekivao da će on pronaći karijerno ostvarenu suprugu. 

Uslijed izazovnog razdoblja za najpoznatiju kraljevsku obitelj, Kate će rođendan proslaviti u krugu obitelji, zajedno s Williamom te njihovo troje djece.

Princ Harry i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia