matija iz 'bibinog svijeta'

Hrvatski glumac o borbi s opakom bolešću: 'Danas mi je jasno da više nikada neću biti ona osoba koja sam bio'

21.11.2021 u 21:07

Bionic
Reading

Domaćim gledateljima najpoznatiji po ulozi Matije u seriji 'Bibin svijet', glumac Matija Jakšeković svake godine ide na sistemastki pregled, no protekle godine to nije učinio te je vijest o zloćudnoj bolesti otkrio tek najesen

Sredinom rujna 38- godišnji glumac, producent i scenarist suočio se s dijagnozom zloćudnog tumora testisa, a o njoj je odlučio otvoreno progovoriti na društvenim mrežama. Kako danas izgleda njegov život nakon hitne operacije i dva ciklusa kemoterapije, otkrio je u podužoj objavi na Facebooku.

'Prije točno godinu dana u ovo vrijeme, ležao sam u bolnici na drugom ciklusu kemoterapije, od tada sam dobio ogromnu količinu podrške od mnogih ljudi ovdje koje nikad nisam upoznao i zahvalan sam vam svima na tome od srca', započeo je svoju objavu.

'No iako sam mislio da mogu zamisliti kako je ljudima koji su prošli kroz kemoterapiju, istina je da nisam imao pojma dok to nisam sam iskusio, između onoga mene prije raka i onoga što sam danas nalazi se cijeli svemir, danas mi je jasno da više nikada neću biti ona osoba koja sam bio', priznao je uz fotografiju zdravih namirnica.

'Da bi dobili tek mali uvid u to što znači oporavak od takvog jednog liječenja bilježim ovdje jednu crticu s današnjim datumom. Dakle, trebalo je proći cijelo ovo vrijeme da budem ponovno u stanju fizički obaviti inače jednostavne i uobičajene aktivnosti kao što je odlazak na plac. Znam da će mnogima ovo izgledati smiješno, no danas sam sretan jer sam ponovno u stanju obaviti tjednu kupnju samostalno, a da nisam potpuno iscrpljen i slomljen, te tom trivijalnom činjenicom sam se odlučio pohvaliti vama svima koji se nalazite u mom telefonu', zaključio je Matija svoju objavu.