ORIJENT OSVAJA

HRT-ova indijska sapunica kao odgovor na 'Šeherezadu'

16.12.2010 u 11:08

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija nakon Nove godine prvi put kreće s prikazivanjem indijske telenovele 'Main terri' nastale u produkciji tamošnje filmske industrije poznate kao Bollywood

Sapunica 'Main teri parchhain hoon', koja se već prikazuje u Makedoniji pod nazivom 'Ti si moja sudbina' neće biti samo novost na domaćim ekranima, već i uvod u nove trendove zbog svoje raskoši boja, emocija, glazbe i plesa, koje dosada viđeni slični formati nisu imali, a po kojima je Bollywood prepoznatljiv.

Sreija će se početi prikazivati na HTV-u 3. siječnja u terminu od 18:30-18:40 do 19.25 sati pod nazivom 'Ja sam tvoja sudbina'

Glavni protagonist serije atraktivna je bolivudska zvijezda Mega Ghupta, koja glumi Aanchal, mladu Indijku koja želi postati modna dizajnerica, no sve se zakomplicira kada upozna Siddarthu, oca troje djece.

Mega Ghupta

HRT sa serijom od 212 epizoda kreće u poslijepodnevnome terminu kako bi svojim gledateljima omogućio predah i poveo ih na put u egzotičan svijet Indije i njezine bogate kulture, nedovoljno poznate široj publici koja je navikla na američku i europsku produkciju.

'Ovime otvaramo jedan novi trend i uvodimo nešto drukčije, egzotično i do sada nepoznato našim gledateljima, serija će dočarati Indiju i upoznati ih s njezinom kulturom i životnim navikama koji jesu različite od naših, ali ima i puno sličnosti, a koje su to, otkrit ćemo već u siječnju kada krene prikazivanje', rekla je direktorica programa HRT-a Hloverka Novak Srzić.

Svrha je takvih sadržaja upoznavanje gledateljstva s drugim kulturama, a da pozitivno reagira na njih, pokazalo se već više puta, kada je dolazilo do značajnog porasta putovanja iz Hrvatske u zemlje iz kojih dolaze sapunice upravo u vrijeme njihovih emitiranja.

Točan termin prikazivanja još nije konačno određen, no serija će ići ili u 17.30 ili u 18 sati.

Inače, indijska 'tvornica snova' poznata kao Bollywood jedan je od najvećih centara filmske industrije na svijetu, gdje se godišnje proizvede oko 800 filmova, što je dvostruko više nego u Hollywoodu. Zapadnim gledateljima najpoznatije lice Bollywooda bila je glumica Aishwaryi Rai, glavna glumica u filmu 'Lagaan' koji je 2001. bio nominiran za Oscara kao najbolji film na stranome jeziku.