ROSEANNE BARR

Hoće li se zbog sramotnog poteza slavna glumica morati oprostiti i od karijere?

30.05.2018 u 12:30

Bionic
Reading

Rasistička uvreda, upućena bivšoj savjetnici Baracka Obame, šokirala je sve. Iako je do sada imala razne ispade, ovakvoj objavi Roseanne Barr nitko se nije nadao, a čini se kako bi je to sve na kraju moglo skupo koštati

Svjetski mediji jučer nisu prestali izvještavati o popularnoj glumici iz humorističnih serija, Roseanne Barr, koja je imala ružan, rasistički ispad na svom Twitter profilu, a zbog čega je televizijska kuća ABC odlučila prekinuti daljnje snimanje serije 'Roseanne'.

Posljedice po Roseanne Barr neće biti baš lijepe. ABC Entertainment već su napravili prvi potez - otkazali seriju, čija se glumačka ekipa, popularna 90-ih, okupila prije samo tri mjeseca, a odmah nakon njih reagirali su i iz njezine agencije ICM Partners, koji je više ne žele zastupati, niti žele da ih se povezuje s njom.

  • +19
Humoristična serija 'Roseanne' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako ugovori s plaćom, za drugu sezonu, još uvijek nisu objavljeni, poznato je da je za prvu sezonu, za svaku od devet epizoda dobila čak 250 tisuća dolara, što joj je u konačnici donijelo 2,25 milijuna dolara na račun. Budući da su brojke prve sezone bile i više nego dobre, pretpostavlja se da su se ugovori korigirali za drugu, te da su iznosi, po epizodi, bili puno veći.

Humoristična serija 'Roseanne', koja se prikazivala od 1988. do 1997. godine bila je svjetski hit, a od posljednje sezone zaradila je čak 21 milijun dolara. Repriziranje serije od 220 epizoda donijeli su joj dodatne prihode. Prema pisanju Varietyja u to vrijeme, serija je zaradila po milijun dolara za svaku repriziranu epizodu 1993. godine, a iako je snimanje orginalne serije završeno prije 20 godina, Roseanne Barr, ali i ostali autori, još uvijek dobijaju tantijeme.

No, naravno, prihodi od serije nisu jedini izvori za Roseanne Barr. Zahvaljujući seriji dobila je i svoj talk show od 1998. do 2000. godine, čime je dobila titulu druge najplaćenije žene u showbiznisu, odmah iza Oprah Winfrey, a osim toga objavila je i nekoliko knjiga. Upravo su joj one, zajedno s radom na televiziji i filmu, donijele zaradu od 42 milijuna dolara, koliko je 2011. godine sudu predočio njezin bivši suprug, kada su zbog razvoda završili na sudu, a danas se njezina imovina procjenjuje na oko 80 milijuna dolara.

No, kako je krenulo, pitanje je koliko će još dugo njezin bankovni račun izgledati tako dobro, jer ovakav ispad nikome se nije svidio, unatoč tome što se glumica javno ispričala.