ODMOR IZ SNOVA

Harrison Ford i Calista Flockhart oduševljeni dubrovačkim znamenitostima: 'Sve ih je zanimalo, iznimno su fascinirani poviješću Dubrovačke Republike'

11.08.2021 u 11:31

Bionic
Reading

Legendarni holivudski glumac već nekoliko dana boravi u Hrvatskoj gdje se odmara i oporavlja od ozljede ramena tijekom snimanja petog nastavka filma o pustolovinama profesora arheologije. Uz suprugu, također glumicu Calistu Flockhart i sina Liama uživa u ljepotama Dubrovnika

Najprije su ih fotografi tijekom vikenda 'uhvatili‘ u šetnji Stradunom, a slavni ‘Indiana Jones' i Calista Flockhart sa sinom Liamom među ostalim su i zaplovili karakom, starim dubrovačkim brodom, kada glumac nije odolio da ne primi kormilo u ruke.

Kako piše Dubrovačkidnevnik.hr Sandra Milovčević ispred Turističke zajednice grada Dubrovnika poželjela im je dobrodošlicu, uručila prigodne poklone te ih povela u razgledanje Grada. Kazala je da su potpuno opčinjeni gradom, osobito njegovom poviješću koja je kod njih izazvala veliko zanimanje. Razgledali su najbitnije dubrovačke znamenitosti poput Kneževog dvora, dominikanskog te franjevačkog samostana.

  • +2
Harrison Ford i Calista Flockhart u Dubrovniku Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dubrovnik Net

'Oduševljeni su Gradom i svime što su vidjeli, prirodnim ljepotama, a pogotovo bogatom poviješću i kulturnom baštinom. Pozorno su slušali sve informacije i sve ih je zanimalo, iznimno su fascinirani poviješću Dubrovačke Republike', ispričala je Milovčević koja je oduševljenja jednostavnošću i pristupačnošću slavnog para. 'Jako su jednostavni i susretljivi. Ljudi su ih stalno zaustavljali, a oni su popričali sa svima, s nekima su se fotografirali… Bili su i na placi, i tamo su se malo podružili s ljudima', otkrila je za Dubrovačkidnevnik.hr.

Harrison Ford i Calista Flockhart u Dubrovniku Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX