U 60. GODINI

Gunther iz 'Prijatelja' izgubio životnu bitku: Nakon duge i teške bolesti preminuo glumac James Michael Tyler

25.10.2021 u 08:58

Bionic
Reading

Glumac James Michael Tyler, koji je u seriji 'Prijatelji' glumio barmena Gunthera, preminuo je u nedjelju ujutro od raka prostate

James Michael Tyler koji je u hit seriji glumio letargičnog barmena Gunthera iz kafića Central Perk, o svojoj je dijagnozi prvi put javno progovorio sredinom lipnja, otprilike tri godine nakon to je 2018. počeo s liječenjem.

Glumac, koji je životnu bitku izgubio u 60. godini, u seriji je glumio 10 godina u 150 sezona, a čak je bio uključen kao sedmi 'prijatelj' u LEGO setu 2019. koji je imao i kultni kafić.

'Suočen sam s tom dijagnozom gotovo posljednje tri godine... Sada je to četvrti, kasniji stadij raka, tako da će me na kraju vjerojatno dokrajčiti', podijelio je u lipnju Tyler s gledateljima emisije 'Today'.

'Sljedeći put kad odete na godišnji sistematski pregled, tražite svoga liječnika PSA test. Kad se otkrije rano, rak prostate je u 99 posto slučajeva izlječiv. Ne želite prolaziti kroz ono što sam ja morao prolaziti u posljednje dvije i pol godine. Prihvaćam ovo. Znam da se ovo dogodilo meni. Ne sjedim ovdje i ne plačem cijelo vrijeme. Ako želite živjeti, testirajte se', poručio je gledateljima.

  • +3
Serija 'Prijatelji' Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Glumac je objasnio kako je bio na hormonskoj terapiji koja je odlično djelovala više od godine dana, ali se u vrijeme pandemije rak proširio po cijelom tijelu, zahvativši i kralježnicu, zbog čega mu je paraliziran donji dio tijela.

Tyler se virtualno pojavio i u specijalu 'Prijatelji: Ponovno zajedno', a odluku o javljanju Zoomom donio je kako ne bi naštetio ponovnom okupljanju usput otkrivši kako ima rak.

  • +8
James Michael Tyler Izvor: Profimedia / Autor: ROB KIM / Getty images / Profimedia

Sve do svoje smrti zalagao se za veću svijest i edukaciju o raku prostate, naglašavajući da je bolest izlječiva ako se otkrije na vrijeme.

'Na svojoj sam koži naučio koliko je važan svaki trenutak, svaki dan. I borba! Ne odustajte. Nastavite se boriti i imajte cilj', govorio je Tyler.