VELIKI USPJEH

Greatest Hits Eaglesa najprodavaniji album u povijesti

21.08.2018 u 10:15

Bionic
Reading

'Box set' najvećih hitova Eaglesa pretekao je 'Thriller' Michaela Jacksona kao najprodavaniji album svih vremena, po podacima američke diskografske udruge

'The Eagles: Their Greatest hits 1971-75', kompilacija je prvih četiri albuma country-rock grupe i prodana je u 38 milijuna primjeraka, pretekavši tako 'Thrillerovih' 33 milijuna.

Ta je ploča ionako bila najprodavanija 2009. kada ju je pretekao Thriller, kojem je povećana prodaja neposredno nakon smrti Michaela Jacksona.

The Eagles: Their Greatest hits 1971-75 Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Hotel California', album Eaglesa iz 1976. s istoimenimem hit singlom, na trećem je mjestu najprodavanijih s 26 milijuna prodanih primjeraka.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Novi sustav rangiranja uključuje fizičku prodaju albuma i streaming, koji ranije nije bio uključen u kalkulaciju.

'Zahvalni smo svojim obiteljima, našim menadžerima, našem timu, ljudima na radijima, i najviše, vjernim obožavateljima koji su ostali uz nas kroz sve uspone i padove tijekom 46 godina. Bila je to vožnja za pamćenje', rekao je Don Henley, 71, suosnivač Eaglesa u izjavi koju prenosi Rolling Stone.

Nakon smrti pjevača Glenn Freya (67) 2016. godine, grupa se reformirala i nastavila sa turnejama već sljedeće godine i još je aktivna.