uživa u dalmaciji

Goran Višnjić: 'Plan mi je više raditi u Hrvatskoj, u kazalištu, stati malo na loptu'

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Naš glumac sa svjetskom karijerom trenutno boravi u svom rodnom gradu, Šibeniku, a u sklopu svog odmora posjetio je i Međunarodni dječji festivala. Sa sinom Vigom pratio je večernje predstave i festivalska događanja, a djeci je čitao priču 'Ježeva kućica' u okviru obilježavanja Godine čitanja. Goran Višnjić je ispričao kakvu literaturu voli čitati i otkrio čemu se posvetio u pandemiji

''Moja generacija bez knjiga nije mogla živjeti. Počeo sam čitajući bajke, a onda sam prešao na mitove i legende svih naroda. Nakon toga nekim logičnim slijedom završio sam na znanstvenoj fantastici. To mi je i danas omiljena literatura. Na svom iPadu imam složene knjige za sljedećih godinu dana. Svaku večer prije spavanja moram čitati i uvijek sam u panici da izgubim iPad, pa zato u rezervi uvijek imam i knjigu u papirnatom izdanju', otkrio je Goran Višnjić za Šibenski.

Pauza zbog pandemije nije mu teško pala. 'Posla nije bilo. Nitko nije radio. Nešto je bilo u Novom Zelandu, jer su, kao otok, mogli napraviti doslovno pravu karantenu. U Los Anglesu i danas se radi s 20 posto kapaciteta kada je riječ o filmovima i televizijskim serijama. Ali mi smo se u koroni preselili u Englesku. Prodali smo kuću u Americi i dobro nam je došla ta prisilna pauza, jer je bilo prilično komplicirano preseliti i svu tu životinjsku menažeriju. Imam tri mačke i četiri psa', otkrio je glumac. U korona vremenu se posvetio pisanju.

'Pisao sam cijelo ovo vrijeme, ali ne smijem govoriti o projektu. Mogu samo reći da se radi o hrvatskom stripu koji pokušavam napraviti kao tv-seriju. Prijatelj i ja radili smo svakodnevno i cijelo vrijeme čuli se preko zooma i whatsappa. Napravili smo puno posla, napisali 10 epizoda, cijelu prvu sezonu. Sada tražimo partnere koji bi nam se pridružili nam tom projektu', rekao je. Dodaje da će kad sve bude spremno, moći o tome više govoriti.

'Plan je raditi i neke stvari u šibenskom teatru i općenito više u Hrvatskoj, u kazalištu, stati malo na loptu', najavio je Višnjić.

  • +5
  • +2

Goran Višnjić

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!