neugodno iskustvo

Glumica prozvala Chanel zbog diskriminacije

10.05.2017 u 15:59

Bionic
Reading

Američka glumica Gabourey Sidibe požalila se na vrlo neugodno iskustvo prilikom kupovine u prestižnom dućanu modne kuće Chanel, a sve je opisala za portal Lenny Letter

Gabourey Sidibe svjetsku je slavu stekla filmom 'Precious' kada je, između ostalog, nominirana i za najbolju glumicu. Ne krije da je zbog izgleda često na meti neumjesnih komentara, no ponašanje prodavačica u trgovini luksuzne modne kuće Chanel posebno ju je razbjesnilo.

Prilikom svog boravka u Chicagu, zaputila se u jednu od tamošnjih trgovina i to onu modne kuće Chanel, kupiti naočale i sandale. 

Iako je došla vidno dobro raspoložena, djelatnica trgovine uspjela joj je uništiti dan. 

'Dala mi je nekakav simboličan popust, a njezinu sam pozornost zaokupila tek jednu minutu jer me doslovce usmjerila u drugu trgovinu', napisala je za američki portal 34-godišnjakinja.

Nažalost, to nije prvi put da se susrela s diskriminacijom prilikom kupovine odjeće. Priznala je kako je to nešto s čime se jednostavno trebala suočiti i prije, a i nakon što je postala prepoznatljiva glumica. 

'Bez obzira na to kako sam odjevena, nikada neću moći maskirati svoj izgled i boju kože da izgledam nekim ljudima kao stvarni kupac. Ovisno o trgovini, ili im izgledam kao lopov ili pak pravi gubitak vremena', nastavlja razočarana glumica. 

A post shared by Dish Nation (@dishnation) on

Napisala je između i da ne zna je li joj dotična prodavačica iz Chanel trgovine odbila pomoći zbog njezine težine ili pak boje kože, ali kako god, ona se i dalje osjeća dobro u vlastitoj koži i sretna je.