JASON MOMOA U un-U

Glumac za kojim uzdišu žene svima očitao lekciju: 'Mi smo bolest koja je zarazila ovaj planet'

02.10.2019 u 14:31

Bionic
Reading

Da u Ujedinjenim narodima ne moraju govoriti samo moćni čelnici država i političari potvrdilo se još jednom ovih dana kada je upravo pred njima, ali i televizijskim kamerama, moćan govor održao i jedan od omiljenih holivudskih glumaca današnjice, mišićavi zavodnik za kojim uzdišu žene Jason Momoa

U sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku ovih je dana boravila i zvijezda filma 'Aquaman', Jason Momoa, koji je s puno strasti progovorio o jednom od najvećih problema današnjice - klimatskim promjenama.

Glumac rođen na Havajima, koji je sudjelovao na sastanku čija su tema bili otoci poput Bahama, Barbadosa, Mauricijusa, Papue Nove Gvineje, Samoe i Havaja, rekao je kako on, kao pojedinac, predstavlja sve otoke i njihove stanovnike, sve narode i narodnosti koji 'stoje na posljednjoj crti bojišnice' ekološke krize.

'Oceani su u stanju pripravnosti, izvanredno stanje traje', upozorio je sve Jason Momoa i nastavio: 'Cijeli morski ekosustav nestaje zagrijavanjem mora, a kako se otpad, koji svijet ispušta u naše vode, suočavamo se sa razornom krizom plastičnog onečišćenja. Mi smo ta bolest zbog koje je naš planet zaražen.'

40-godišnji glumac rekao je da se osjeća posramljen zbog toga što u oceanima ima više plastike negoli ima zvijezda na Mliječnom Putu. Zvijezda 'Igre prijestolja' i 'Aquamana' zamolio je svjetska vlade, ali i korporativne moćnike da odmah poduzmu mjere kojima će smanjiti štetu koja je počinjena našem okolišu.

  • +14
Jason Momoa Izvor: EPA / Autor: PAUL BUCK

Uz sve to dodao je i važnost da jedinstva na globalnoj razini kako bi se zaštitio, ali i očuvao okoliš, a sve kako bi se 'ponovno uspostavio sklad između čovječanstva i prirodne ravnoteže našeg svijeta'.

'Kao ljudskoj vrsti potrebna nam je zemlja da preživimo, no, nemojte zaboraviti - zemlja ne treba i nas.'