zvijezda pop i soul glazbe

Globalna pop i soul senzacija John Newman donosi jaku kolekciju hitova na Sea Star i EXIT

26.02.2024 u 13:26

Bionic
Reading

John Newman, jedan od headlinera drugog dana Sea Star Festivala i najsjajnijih zvijezda pop i soul glazbe, zablistat će na Tesla Main Stageu ovoga svibnja u impresivnoj laguni Stella Maris. Bit će to drugi put da ovaj fantastični glazbeni multitasker nastupa u Hrvatskoj

DJ, producent i kantautor svojim će jedinstvenim stilom i globalnim megahitovima uveličati šesto izdanje festivala i s publikom uplesati u ljeto. Uz Johna Newmana, na glavnoj će pozornici nastupiti i dosad najavljeni Ofenbach, Ian Asher, INIKO, ARTBAT, Hot Since 82, Deborah De Luca, Joker Out i Buč Kesidi. Osim na Sea Star, John Newman u srpnju stiže i na EXIT festival u Novi Sad. U ponudi su trenutno ulaznice po promo cijeni od 44 eura, uz čak 40% popusta na finalni iznos, što je cijena koja će biti najkasnije do 5. ožujka ili ranije, ukoliko se količine rasprodaju.

John Newman jedan je od globalno najistaknutijih pop vokala današnjice. Iako je njegov scenski proboj uslijedio nakon suradnje s Rudimentalom na pjesmi ‘Feel The Love’, talentirani je engleski kantautor, producent i DJ svojim debitantskim singlom ‘Love Me Again’ 2013. godine instantno osvojio publiku, top ljestvice i radijske etere diljem svijeta. Inspiriran ljubavnom tematikom i romantičnim odnosima s velikom dozom emocija koju ulijeva u svoje tekstove upakirane u plesne i zarazne melodije, John je dopro do velikog broja ljudi. Sam piše, sklada i aranžira svoju glazbu, a njegov autentični stil i prepoznatljiva boja glasa izdvajaju ga iz mase. U njegovom se katalogu niže dug slijed hitova, od kojih su ‘Come And Get It’, ‘Cheating’, ‘Losing Sleep’, ‘Blame’, ‘Fire In Me’ samo neki. Fantastični John Newman drugi će se dan Sea Star Festivala popeti na Tesla Main Stage kako bi rasplamsao srca i rasplesao tijela publike.

John Newman is coming to Sea Star Festival! Izvor: Društvene mreže

John Newman rodio se i odrastao u malom engleskom gradiću Settleu, a njegova je glazbena priča počela je kada je imao samo 14 godina. Na Newmanovu je ljubav prema glazbi najviše utjecala njegova samohrana majka, a sam je naučio snimati i producirati trake, kao i DJ-ati. Sa 16 se godina preselio u Leeds gdje je nastavio razvijati svoj zvuk i glazbeno obrazovanje. Na njegovu glazbu i tekstove najviše su utjecali teški životni događaji. Osim što ga je otac napustio kada je imao samo šest godina, proživio je i gubitak dvaju najboljih prijatelja koji su poginuli u automobilskoj nesreći. Zbog tih je događaja često plakao i pjevao uz gitaru, a svoje je osjećaje pretočio u iskrenu i emotivnu glazbu. Uz to, proživio je i operaciju tumora na mozgu koja ga je osvijestila o potrebi za odmorom i stankama. Pjevajući o ljubavnim problemima, introspekcijama i gubitku, John je osvojio srca publike koja rezonira s njegovim stihovima i zaljubljuje se u njegov glas, lik i djelo.

John Newman - Fire In Me (Official Video) Izvor: Društvene mreže

Svoj je debitantski album ‘Tribute’ Newman objavio 2013. godine, a bio je najavljen singlom 'Love Me Again' koji će do danas ostati jednim od najvećih svjetskih hitova. Već nakon prvog albuma njegova je karijera eksplodirala. Drugo je studijsko izdanje ‘Revolve’ objavljeno 2015. godine, a nakon pauze i konačnog povratka glazbi 2019. je godine objavio EP ‘A.N.i.M.A.L’. Uz to, ova je glazbena mašina objavila brojne uspješne singlove, remixe te osvojila prestižne glazbene nagrade.

John Newman | EXIT Starseeds 2024 Izvor: Društvene mreže

EXIT festival održat će se od 10. do 14. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Svoj dolazak već su potvrdila prva 24 imena - ikone pop kulture Black Eyed Peas, sinonim za globalni trap zvuk Gucci Mane i jedan od najinovativnijih i najoriginalnijih gitarista svijeta Tom Morello! S njima će scenu dijeliti još i Rudimental, John Newman, The Exploited, Dub FX, Willy William, Ian Asher, INIKO, Steve Angello, Kenya Grace i Joker Out. Legendarna mts Dance Arena ugostit će jednog od najvećih DJ-eva svih vremena – Carla Coxa, zatim Bonobo, Klangkuenstler, Sama’ Abdulhadi, Barry Can’t Swim, Franky Wah i Mene! Za Visa Fusion najavljeni su Villagers of Ioannina City i Lakeside X, a za Explosive Coroner i Nemesis! Četverodnevne ulaznice po promo cijeni od 64 eura i uz uštedu od 50% dostupne su na stranici EXIT festivala, kao i na Entrio.hr.

Šesto izdanje festivala bit će održano od 23. do 26. svibnja 2024. na brojnim poznatim i novim pozornicama u umaškoj laguni Stella Maris. Kao i dosad dva glavna dana festivala bit će petak 24. i subota 25., dok su četvrtak i nedjelja rezervirani za Welcome Day i After party.

Aktualne cijene ulaznica najkasnije do 5. ožujka!

Festivalske ulaznice po cijeni od 44 eura, s popustom od 40% u odnosu na finalni iznos, mogu se kupiti na službenim stranicama festivala, na prodajnim mjestima te online u sistemu Entrio najkasnije do 5. ožujka ili ranije, ukoliko se predviđene količine rasprodaju.