duga kosa i uvojci

Gledateljima dugi niz godina donosi emisiju o interijerima, a evo kako je Mirjana Mikulec izgledala na početku karijere

06.12.2022 u 14:09

Bionic
Reading

Najdugovječnija televizijska emisija o uređenju na našim prostorima 'InDizajn', pod vodstvom nagrađivane dizajnerice interijera, prošle godine je proslavila desetljeće emitiranja. Snimljeno je mnoštvo zanimljivih interijera, realizirano je preko tisuću projekata od strane poznate dizajnerice, autorice više knjiga o uređenju interijera i njezinog tima

Mnogi će, kad se spomene dizajn interijera, pomisliti na njezino ime. Mirjana Mikulec spada među vodeće domaće dizajnere interijera te voditelji jedinu emisije posvećene dizajnu interijera 'In Dizajn s Mirjanom Mikulec' koja se emitira od 2012. godine. Paralelno vodi i emisiju 'Tražimo dom s Mirjanom Mikulec'.

Odmalena je nešto izrađivala, premještala po sobi, mijenjala raspored pa kasnije, kad je došlo vrijeme za odabir profesije, nije bilo sumnje da će se baviti interijerima. U to vrijeme to nije bilo razvikano zanimanje, no bila je uporna, a i danas uživa u svom poslu. Prvi projekt koji je odradila bio je stan koji je uređivala jednoj prijateljici. Na početku karijere furala je drukčiji imidž nego danas.

Duga i tamna kosa, šiške i uvojci bili su njezin zaštitni znak. Sudeći prema fotografijama s početka karijere, nije se previše promijenila. Kako je ranije izjavila njezin stil opisuju ženstveni, elegantni i profinjeni odjevni komadi premda joj klasičnija ili sportska izdanja nisu strana. Pazi na proizvode koje nanosi na kožu, a prije spavanja ima razrađeni beauty-ritual kojeg se drži.

Podsjetimo, Mirjana Mikulec je objavila 12 knjiga o interijerima, pokrenula liniju proizvoda za dom i sajam interijera, a otvorila je i školu interijera. Nakon 14 godina odlučila je da je vrijeme za nove početke pa je tako 2020. pokrenula i vlastitu agenciju za nekretnine.

  • +2
Mirjana Mikulec Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX