svestrani HRT-ovac

Glavni urednik HRT-a, Bruno Kovačević otkrio svoj skriveni talent: Predstavlja sportske priče za djecu

08.12.2020 u 10:25

Bionic
Reading

Dugogodišnji sportski novinar, glavni urednik svih programskih kanala HTV-a i međunarodnog kanala HRT napisao je svoju prvu knjigu. I to za one najmlađe. Riječ je o '365 sportskih priča za laku noć' na 800 stranica uz zanimljive ilustracije

Kako je od najmanjih nogu u sportu tako je, kaže, njegova opsesija, ali i misija prije desetak godina počela pisanjem priča o herojima sporta. 'Od 365 priča 60 posto događaja sam ili komentirao kao televizijski komentator, ili pratio na stadionu i izvještavao kao novinar, ili gledao preko TV ekrana kao navijač i simpatizer klubova i reprezentacije. Preostalu trećinu pronašao sam u knjigama, filmovima i stručnoj literaturi', ispričao je glavni urednik svih programskih kanala HTV-a i međunarodnog kanala HRT, Bruno Kovačević za Jutarnji list.

  • +6
Bruno Kovačević Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Dugogodišnji sportski novinar svoje djelo je nazvao '365 sportskih priča za laku noć'. To je box knjiga, koji se sastoji od 4 dijela na 800 stranica, a sve je popraćeno i raskošnim ilustracijama.

U knjizi su opisane priče najvećih pobjednika u povijesti sporta, a u siječnju će nakon domaćeg krenuti i u osvajanje inozemnog tržišta. Ambasador ovog projekta je šanjolski nogometni trener Pep Guardiola.