prema istinitom događaju

George Clooney o biranju uloga za filmsku priču u kojoj se pojavljuje i Hitler

13.12.2023 u 16:22

Bionic
Reading

Holivudska zvijezda trenutno promovira svoj najnoviji filmski projekt 'Dječaci u čamcu' (The Boys In The Boat) koji prati priču američkog veslačkog tima. Gostujući u emisiji Jimmy Kimmela 'Live na ABC-u' našalio se na račun biranja glumaca za taj film

Novi film 'Dječaci u čamcu' (The Boys In The Boat) , kojeg je režirao i producirao George Clooney, rađen je prema istoimenoj knjizi autora Daniela Jamesa Browna, a prati istinitu priču o veslačkom timu Sveučilišta Washington iz 1936. godine i njihov put prema Ljetnim olimpijskim igrama u Berlinu.

Skupina studenata koji su činili veslački tim Sveučilišta Washington u Berlinu su osvojili zlatnu medalju, pobijedivši Italiju i Njemačku na događaju na kojem je prisustvovao Adolf Hitler. 'Želim te pitati o tome. Kakav je proces castinga, pronalaženja Hitlera?', upitao je slavnog glumca 56-godišnji Jimmy Kimmel.

Izvor: Društvene mreže

'Šakljivo je. Dečki su stavljali male bezvezne brkove i lijepili ih,' rekao je Clooney. 'Morao sam reći: dobra vijest je da si dobio ulogu, a loša vijest je da si ti Hitler', ispričao je glumac. Jimmy se našalio da Georgeu nikada ne bi dao video sebe s Hitlerovim brkovima.

'Snimali smo u Londonu i morali pucati na mnogim mjestima, vješati svastike i bilo je užasno. I uvijek se ispričavaš: 'Tako mi je žao.' Glumačka ekipa filma uključuje Joela Edgertona, Sama Strikea, Jacka Mulherna, kao i Calluma Turnera, kojeg publika dobro zna iz 'Fantastičnih zvijeri'. U kinima se se trebao početi prikazivati 25. prosinca.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

To je deveti film kojeg je Clooney režirao. Sve češće sjeda i u redateljski stolac. Njegove prethodne režije uključuju film 'Ispovijest opasnog uma' (Confessions of a Dangerous Mind, 2002.), 'Laku noć i sretno' (Good Night, and Good Luck, 2005.) koja je bila nominirana za šest Oscara te sportska komedija 'Prljava igra' (Leatherheads, 2008.), politička drama 'Martovske ide' (The Ides of March, 2011.), ratna drama 'Odred za baštinu' (The Monuments Men, 2014.), kriminalistički film 'Predgrađe' (Suburbicon, 2017.) za koji je scenarij pisao s braćom Coen i Grantom Heslovom, 'Ponoćno nebo' (The Midnight Sky, 2020.) i drama 'The Tender Bar' (2021.).

Clooneya ćemo moći vidjeti zajedno s Bradom Pittom u nadolazećem psihološkom akcijskom filmu 'Wolves' kojeg je režirao Jon Watts.

s konja na magarca

Prizor skoro kao iz bajke: Neodoljivi George Clooney je princ na bijelom magarcu

Pogledaj galeriju