U ČAST BUBNJARU BUDDYJU RICHU

[FOTO/VIDEO] U dvorištu HRT-a održan koncert Jazz orkestra

12.06.2020 u 23:13

Bionic
Reading

Ansambal Hrvatske radiotelevizije nakon gotovo tri mjeseca održao je koncert pred publikom u dvorištu HRT-a. Iako je pripreman za srijedu 3. lipnja, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta koncert je prebačen na petak, 12. lipnja s početkom u 20 sati

Nakon višetjedne pauze, glazbenici Jazz orkestra HRT-a konačno su ponovno zasvirati zajedno! U dvorištu zgrade HRT-a, u petak, 12. lipnja, Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom svojega umjetničkog voditelja Mirona Hausera, uz trojicu virtuoza bubnjeva – Marka Lazarića, Adriana Bernobića i Dušana Kranjca - odali su počast legendarnom bubnjaru Buddyju Richu.

Dobitnik najprestižnijih nagrada i priznanja, jedan od najznačajnijih bubnjara u povijesti jazza, Buddy Rich karijeru je počeo kao četverogodišnjak nastupajući u vodviljima. Ovaj glazbenik nepogrešiva osjećaja za ritam, fascinantne tehnike i brzine, tijekom sedamdesetogodišnje karijere svirao sa slavnim jazzistima poput Louisa Armstronga, Lestera Younga, Nata Kinga Colea, Dizzyja Gillespiea i drugih, a bio je i član legendarne skupine Jazz at the Philharmonic.

  • +22
U dvorištu HRT-a održan koncert Jazz orkestra Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Također se pojavljivao u holivudskim filmovima kao što su Symphony of Swing, Ship Ahoy i How's About It. Vodio je vlastite ansamble i big bandove s kojima je snimio pedesetak albuma i nastupao diljem svijeta za milijune obožavatelja i nekoliko svjetskih vođa, uključujući kralja Tajlanda, kraljicu Engleske, Franklina D. Roosevelta, Johna F. Kennedyja, Ronalda Reagana i jordanskog kralja Husseina.