KULTNI LIKOVI

Filmski klasici koje svatko mora barem jednom pogledati

11.07.2022 u 13:55

Bionic
Reading

Filmski su klasici s razlogom stekli taj status. Radi se o nekim od najboljih filmova koji su niknuli na hollywoodskoj pozornici, a često nose režiserski potpis velikana ili u njima glume kultna glumačka lica

Filmski klasici na Pickbox NOW razveselit će sve one koji su željni kvalitetnih filmova koji odišu nekom posebnom čarolijom. Usudili bismo se reći – takvi se filmovi više ne rade! Prisjetite se kultnih likova koji su stvarali filmsku kulturu, a dandanas su renomirani glumci (za neke su ovo bili počeci).

Priča iz Bronxa (A Bronx Tale) redateljski je debi i kultni film Roberta De Nira iz 1993. godine. Nakon ovog filma De Niro nije režirao punih trinaest godina.

Priča je smještena u New York 1960. godine, a zaplet počinje kada mali Calogero (Francis Capra) svjedoči ubojstvu na ulici koje je počinio lokalni mafijaš Sonny (Chazz Palminteri).

Bolničarka Betty (Nurse Betty) crna je komedija s Renée Zellweger, Morganom Freemanom i Chrisom Rockom u glavnim ulogama. Za ulogu bolničarke Betty, Renée Zellweger osvojila je Zlatni globus, a film je nagrađen i u Cannesu za najbolji scenarij.

Radnja se vrti oko Betty, konobarice u malom gradu koja obožava sapunice. Dok gleda epizodu svoje omiljene emisije, njezina joj muža upucaju pred očima. Zbog traume, Betty ulazi u disocijativno stanje te postaje 'bolničarka Betty', izgubljena ljubav glavnog lika serije, dr. Ravela, kojemu se odlučila vratiti.

Moćna Afrodita (Mighty Aphrodite) američka je komedija iz 1995. godine legendarnog redatelja, scenarista i glumca Woodyja Allena. Uz Allena, glumačku postavu čine Mira Sorvino, koja je za ovu ulogu dobila brojne nagrade – uključujući Zlatni globus, Helena Bonham Carter, Michael Rapaport i F. Murray Abraham.

Priča se vrti oko Lennyja Weinriba (Woody Allen) u potrazi za biološkom majkom svog posvojenog sina koji je genijalac. Saznaje da je riječ o prostitutki Lindi Ash (Mira Sorvino).