KRAĐA IDENTITETA

Filip Juričić podnio prijavu policiji zbog lažnog profila na Instagramu

12.10.2017 u 11:16

Bionic
Reading

Iako gotovo da i ne postoji korisnik interneta koji nema svoj profil na društvenim mrežama, brojne poznate osobe su se na njima našle bez njihova znanja. Problem s ljudima koji su se predstavljali njihovim imenom imali su Gibonni, Severina, Tarik Filipović, Janica Kostelić, Goran Bare te druge poznate osobe. I glumac Filip Juričić se susreo s tim problemom, no on je sve prijavio organima vlasti

U ime glumca Filipa Juričića nepoznata osoba već dulje vrijeme objavljuje neistinite informacije iz poslovnog i privatnog života. Instagram, kaže, nema niti ga zna otvoriti, a od brojnih ljudi i kolega glumaca saznao je da s njima 'komunicira' na toj društvenoj mreži.

'Šok mi je to da mediji prenose fotografije s tog profila na Instagramu, a da nitko nije kontaktirao sa mnom i provjerio je li to zaista moj profil kad je već općepoznata stvar to da se otvaraju lažni profili i po svijetu, a i kod nas. Nisam Beyoncé da je do mene nemoguće doći', izjavio je glumac za tportal.

Prvo je išao u policiju, ali su mu, kaže, rekli da mora donijeti neke dokumente. Uobičajena procedura u takvim situacijama je da oštećena osoba prvo kontaktira s administratorima društvenih mreža na kojoj je otvoren lažni profil, a ako se one ogluše, trebala bi reagirati Agencija za zaštitu osobnih podataka.

  • +3
Filip Juričić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Njegov kradljivac identiteta aktivan je i uvjerljiv na Instagramu i mnogi su nasjeli misleći da je zaista riječ o Filipovim objavama pa je na tom profilu gotovo 7000 pratitelja. Ovakve radnje itekako krše zakon i osobu koja stoji iza ovog lažnog profila čekaju stroge kazne.

Glumac trenutno radi na novoj predstavi 'Revizor', koja će uskoro imati premijeru u Kazalištu Komedija.