papa odobrio dekret

Elton John kritizirao licemjerje Vatikana nakon objave da neće dati blagoslov istospolnim brakovima

17.03.2021 u 12:36

Bionic
Reading

Elton John je na Twitteru kritizirao Vatikan, optuživši Svetu Stolicu za licemjerje nakon objave da neće dati blagoslov istospolnim brakovima, nakon što je prethodno navodno neizravno uložila novce u biografski film 'Rocketman' koji slavi njegov brak sa suprugom Davidom, piše britanski Guardian

U tvitu koji su prenijeli talijanski i svjetski mediji, pjevač tvrdi da je Vatikan profitirao uloživši u njegov film, no ipak odbija blagosloviti homoseksualne brakove jer, kako ističe Vatikan - 'oni predstavljaju grijeh'.

Sveta Stolica navodno je neizravno uložila više od milijun dolara u Johnov dokumentarac 'Rocketman' koji je snimio zajedno sa suprugom Davidom Furnishom.

'Kako Vatikan može odbiti blagosloviti homoseksualne brake smatrajući ih 'grijehom', a istodobno zarađivati od ulaganja milijuna u 'Rocketman' - film koji slavi moj pronalazak sreće u braku s Davidom??', tvitao je John.

Informacije o ulaganju Vatikana u 'Rocketman', film koji prati Johnov život od teškog djetinjstva do uspjeha, od ovisnosti o drogama do izlječenja i sretnog završetka, prvi su se put pojavile 2019. u istrazi talijanskih novina Corriere della Sera.

Po pisanju Guardiana Vatikan je uložio u maltešku zakladu Centurion Global Fund, koja je investirala 4 milijuna eura u shemu financiranja filmova 'Rocketman' i njegov nastavak pod nazivom 'Men in Black'.

Investicija o kojoj govori John je pod istragom koju je naložio papa Franjo zbog navodnih financijskih propusta vatikanskih dužnosnika. Jedna od investicija odnosi se na kupnju nekretnine na londonskome trgu Sloane.

Reakcija 73-godišnjeg glazbenika uslijedila je nakon što je službena vatikanska Kongregacija za nauk vjere u ponedjeljak objavila da svećenici ne mogu dati blagoslov istospolnim zajednicama jer Bog 'ne blagoslivlja grijeh'.

U dekretu koji je odobrio Papa, Kongregacija je pojasnila da se takvi blagoslovi 'ne mogu smatrati dopuštenima'.