FERRAGOSTO JAM

Edo Maajka i Partibrejkers novi headlineri za 12. izdanje

11.03.2019 u 14:31

Bionic
Reading

Jedni od kultnih predvodnika rapa i rocka ovih prostora, Edo Maajka i Partibrejkers, najavljeni su za nove, jake headlinere nadolazećeg Ferragosto JAM-a koji se održava od 2. do 5. kolovoza na Orahovačkom jezeru. Svoj dolazak su potvrdili i Čovek Bez Sluha, Domagoj Šimek i JeboTon Ansambl

S lineupom složenim isključivo od izvođača domaće i regionalne scene, Ferragosto JAM tijekom više od desetljeća postojanja izrastao je u najveći hrvatski glazbeni festival tog tipa, osobit i zbog nevjerojatno prijateljskog ozračja i lude atmosfere o kojoj se priče šire poput zaraze, stoji u priopćenju.

Finalni lineup ovogodišnjeg Ferragosta brojat će oko 50 izvođača raspoređenih na nekoliko pozornica, a dosad su već najavljeni: Vojko V, Goran Bare & Majke, Brkovi, Letu Štuke, Nipplepeople, M.O.R.T., Ogenj, Helem nejse, Mr.Lee & IvaneSky, Them Moose Rush, Ischariotzcky, Sfumato i Rezerve.

Lineupu se pridružuju i Čovek Bez Sluha, punk rock bend Mikija Radojevića poznatog i kao frontmena legendi Six Pack, koji će osim starih hitova publici predstaviti i novo izdani album 'Stanimo u gard' (2018.). U akustičnoj varijanti nastupit će talentirani kantautor Domagoj Šimek, inače vokal zagrebačkog groove rock benda She Loves Pablo. U svom prvom solo izdanju 'Atlas On My Hoof' (2018.) otkrio se u leženijem, mirnijem tonu te zaradio brojne pohvale i visoka mjesta na godišnjim listama albuma. Lineup podebljava i JeboTon Ansambl, veseli i neopterećeni kolektiv bendova (Peglica i Komandos, Porto Morto, Sfumato i Trophy Jump), atrakcija uličnih svirki koja oduševljava slučajne i namjerne prolaznike, s obzirom na već zavidnu bazu vjernih fanova.

Od svojih početaka Ferragosto JAM (kojeg organizira Dostava Zvuka) usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica prometnuli su Ferragosto u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji, stoji u najavi.