Bila je uz njega kroz suđenje

Dva tjedna od presude: Supruga Dannyja Mastersona podnosi zahtjev za razvod

21.09.2023 u 13:03

Bionic
Reading

Bijou Phillips podnijela je zahtjev za razvod od glumca poznatog po ulozi u seriji 'Lude sedamdesete', ubrzo nakon što mu je izrečena presuda za silovanje dviju žena, objavio je CNN

Bijou Phillips je podnijela zahtjev za razvod u ponedjeljak u Santa Barbari. Par se vjenčao 2011. i zajedno imaju jednu kćer.

Zahtjev za razvod podnijela je manje od dva tjedna nakon što je Danny Masterson osuđen na 30 godina do doživotne robije zbog dva silovanja.

'Gđa. Phillips je odlučila podnijeti zahtjev za razvod od supruga u ovo nesretno vrijeme. Njezin prioritet ostaje njezina kći', rekao je odvjetnik Peter Lauzon u izjavi za CNN u utorak, dodajući da je 'ovo razdoblje bilo nezamislivo teško za brak i obitelj'.

Glumcu najpoznatijem po ulozi u seriji 'Lude sedamdesete', početkom rujna je izrečena presuda za silovanje dviju žena u trajanju od 30 godina do doživotne zatvorske kazne.

Sudski postupak je ponovno potaknuo kontroverze oko Scijentološke crkve. Naime, 47-godišnji glumac je njen istaknuti član, a svoje je žrtve upoznao preko Scijentološke crkve. Tužitelji su rekli su da je ta organizacija obeshrabrila žene da se obrate policiji.

  • +3
Danny Masterson Izvor: Profimedia / Autor: Anna Webber / Getty images / Profimedia

Scijentološka crkva je odbacila tu tvrdnju i rekla da Mastersonovo religijsko opredjeljenje nije povezano s ovim slučajem. Žene su u svojim iskazima rekle da ih je Masterson drogirao i silovao u odvojenim incidentima između 2001. i 2003. u svojoj kući u Hollywood Hillsu.