28. ožujka

Đutko predstavlja novi spot i goste koji će mu se pridružiti na koncertu u Tvornici kulture

15.03.2024 u 14:14

Bionic
Reading

Četvrtak, 28. ožujka 2024. // Zagreb, Tvornica kulture

Đutko pred svoj koncert u Tvornici predstavlja novi spot za pjesmu ‘Lika to je ta spika!’ s aktualnog studijskog albuma ‘Šišaj majstore!’ i pridružuje se JeboTon labelu. Koncertom koji će Đutko i Plodovi zemlje odsvirati u četvrtak, 28. ožujka 2024. godine u Tvornici kulture obilježit će pola desetljeća djelovanja benda, a na stageu će im se pridružiti i brojni glazbeni gosti.

Đutko - Lika to je ta spika! Izvor: Društvene mreže

Đutko je snimio novi spot za pjesmu ‘Lika to je ta spika!’ s albuma ‘Šišaj majstore!’. Moderna oda Lici i ličkom kolu napokon je dobila svoje estetsko ruho. Pjesma je već dobro poznata Đutkovoj publici jer se već nekoliko godina nalazi na setlistama benda predstavljajući jedan od vrhunaca koncerata uz zborno pjevanje i ples. To je ujedno i njegova prva pjesma objavljena za nezavisnu izdavačku kuću JeboTon. Spot je inspiriran YouTube kanalom TV LOKI čiji su materijali i korišteni u spotu, a snimao ga je Dario Tošić u studiju Obojana. Režirali su ga i montirali Dario Tošić i Đutko, Sara Dumančić zaslužna je za dizajn, a Đutko za scenografiju spota.

Na pozornicu će se Malog pogona uz Đutka i Plodove zemlje popeti Alejuandro Buendija, Tandara, Ana Kovačić, Klara Dolenčić i Leo Beslać - glazbenici koji su sudjelovali u snimanju drugog studijskog albuma. Ovim će koncertom proslaviti jubilarnih pet godina agro popa i narodnih veselja kojima je publika mogla svjedočiti u brojnim klubovima i na festivalima diljem regije te pripremiti teren za nove pobjede jer su svirali svuda – od KSET-a i Motovun Film Festivala do Voloderske jeseni.

Đutko - Karate Izvor: Društvene mreže

Đutko se publici predstavio u travnju 2019. godine singlom ‘Karate’, a na Valentinovo sljedeće godine objavio je i svoje debitantsko studijsko izdanje ‘Slušaj mala!’. Bio je to manifest inovativnog žanra agro popa, a oko sebe je ubrzo okupio i prateći bend Plodove zemlje koje danas čine Laura Tandarić, Irma Vicula Bulaja, Borna Jambrošić i Vlado Remeš. Prošle je godine objavio svoje drugo studijsko izdanje, album ‘Šišaj majstore!’ na kojemu je prezentirao nešto oštriji zvuk i bogatije aranžmane što mu je priskrbilo i titulu Rock zvijeri godine prema glasovima publike na portalu Sound Report.

Đutko i Plodovi zemlje 28. ožujka na svom će velikom i posebnom koncertu u Tvornici kulture uz brojne goste proslaviti svoju obljetnicu i obilježiti prekretnicu benda.

Ulaznice po cijeni od 8 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 10 eura.