SAVJETI ZLATA VRIJEDNI

Dunja Mazzocco Drvar: 'Opet ćemo se malo počastiti pijeskom, a alergičari, ne idite u prirodu ako ne morate'

02.05.2018 u 11:23

Bionic
Reading

Nedavno je u Hrvatskoj padala tzv. prljava kiša, za koju je naša poznata meteorologinja objasnila da je riječ o kiši pomiješanoj s afričkim pijeskom i peludi. Sada Dunja Mazzocco Drvar ponovo otkriva da nas narednih dana, točnije od četvrtka, očekuje ponavljanje situacije, a alergičarima savjetuje da izbjegavaju prirodu

Ranijih dana je Dunja Mazzocco Drvar na Twitteru svojim pratiteljima poručila da, ako trebaju suho vrijeme, sve obave do srijede jer nakon toga opet kreću padaline, točnije 'prljava kiša'. Osim toga, alergičarima je naglasila da, ako ne moraju, ne idu u prirodu.

'Svake godine je ista priča, ali je ove godine puno intenzivnija. Naime, imali smo prohladno proljeće, onda je naglo zatoplilo pa je odjednom sve procvjetalo jer je peludi više, što alergičari itekako osjećaju. Inače prvo kreće drveće, a u kasno proljeće trava, a ove godine je sve krenulo istodobno. Najbolje bi bilo kad bi osobe koje su alergične izbjegavale razdoblje toplijeg dijela dana i da ne dolaze u doticaj s travama ako ne moraju', objasnila je za tportal poznata meteorologinja.

  • +10
Dunja Mazzocco Drvar Izvor: Cropix / Autor: Biljana Gaurina / CROPIX