DEBELE JAKNE NA REPERTOARU

Dunja Mazzocco Drvar: 'Od ponedjeljka do četvrtka 5 °C i ni mrdac!'

12.11.2017 u 11:05

Bionic
Reading

Meteorologinja s RTL-a Dunja Mazzocco Drvar vremenskom prognozom bavi se već 17 godina, a da svoj posao smatra pozivom dokazuje svakodnevno na svom profilu na Twitteru. Gotovo svakodnevno u svom zabavnom, šaljivom tonu obavještava brojne pratitelje o novim vremenskim (ne)prilikama koje nas očekuju

Ako već niste vrijeme je da iz ormara izvučete debele jakne i kapute i toplu zimsku obuću jer počinju hladnoće.

Da nas čeka prilično hladan tjedan potvrdila je i Dunja Mazzocco Drvar napisavši: 'Sjećate se kak' je prošli tjedan zapelo na 9 °C? Ovaj tjedan - something completely different! Od ponedjeljka do četvrtka 5 °C i ni mrdac! #prognoza'

Prošlog je tjedna RTL-ova meteorologinja najavila i prve snježne pahulje, doduše samo u gorju.

'Priča se da će padati snijeg. Hoće, ali da biste ugazili u nešto ozbiljnije od bljuzge, morat ćete se uspeti na planinu ili barem na goru', napisala je sredinom prošlog tjedna na svom Twitteru.

Njezine prognoze uvijek su zabavne, duhovite, ali točne, a koliko uživa u svom poslu otkrila je nedavno u razgovoru za tportal, priznavši da za nju meteorologija nije posao već poziv.

  • +10
Dunja Mazzocco Drvar Izvor: Cropix / Autor: Biljana Gaurina / CROPIX

Ja zapravo svoj posao radije zovem pozivom. Znate ono kako medicinske sestre, recimo, kažu da je njihov posao poziv? Tako je i ovo. Jednostavno ne možete zalupiti vrata ureda i ne misliti na posao do idućeg dana. Ja radim kad trčim, kad susrećem prijatelje, na blagajnama trgovina, u čekaonicama. Najzanimljivija stručna iskustva vežem uz učenje na terenu. Neću nikad zaboraviti ljeto na Visu, posjet jednoj staroj gospođi koja je, dok smo razgovarali uz kavu na terasi, svojem unuku dala uputu da skloni obrane smokve s terase jer će ujutro biti rose i sve će se smokve uništiti', rekla je Mazzocco Drvar.