FERATA I PAPUNDEK

Dugo ga nismo vidjeli: Aljoša Vučković prisjetio se kultne uloge u nezaboravnom 'Velom mistu'

28.02.2023 u 14:20

Bionic
Reading

Čaroliji čuvene dramske serije, nastale prema djelu antologijskog splitskog autora i kroničara Miljenka Smoje, znatno su doprinijeli nezaboravni likovi među kojima su bili i Duško Valentić i Aljoša Vučković. Legendarni glumci gostovali su u utorak u HRT-ovoj emisiji 'Zlatna liga'

Legendarni glumac priznao je da ga zazovu Ferata. 'Kad dođem u Dalmaciju, drukčije me niti ne zovu. U početku je moja supruga reagirala pa bi rekla: 'Pa zašto se osvrćeš na to?'. Pa onda bih slobodno mogao dići sidro ili pokupiti kofere i vratiti se nazad. To nije bilo nikakvo prozivanje, to je nešto što je održavalo to da ja pripadam njima, da je to lik koji je duboko utjelovljen u taj ambijent, da sam ja to po njihovom shvaćanju dobro napravio zato me i oslovljavaju na taj način', rekao je Aljoša Vučković u emisiji 'Zlatna liga' na HTV-u.

Duško Valentić je dodao da su i njega zapamtili kao Papundeka. Zajedno su se prisjetili kako su snimali s iskusnim kolegama i tih desetak mjeseci usporedili su sa nogometnom ekipom koja će odraditi 'prvenstvo kakvo želi'.

'Iz utakmice u utakmicu smo pokušavali dati gol', kazao je Valentić. Aljoša se nadovezao pa je rekao da kad je riječ o balunu i nogometu. 'Kad se u tom podneblju nešto voli, onda se voli nenormalno', poručio je Vučković.

Prisjetimo se, prije dvije godine obznanio je da je pobijedio tešku bolest s kojom se borio od 2018. godine. Zbog nje se prestao baviti glumom. Mnoge je razveselila vijest o njegovom povratku na scenu kad se pojavila fotografija sa scenskog čitanja komada 'Ja Šefica'. Osim po 'Velom mistu', pamtimo ga po ulogama u popularnim serijama 'Povratak otpisanih', 'Bolji život' i mnogim drugima.