GLUMCI OKUPIRALI GRAD

Dubrovnik postao Nottingham: Započelo snimanje 'Robina Hooda'

20.02.2017 u 14:58

Bionic
Reading

Taron Egerton i Eve Hewson, kao Robin Hood i Lady Marianne, dobili su čast snimiti prve scene za film 'Robin Hood: Origins'. Prva klapa do sada najveće holivudske produkcije na hrvatskom tlu, pala je u Dubrovniku, gdje će se snimati sve do 6. ožujka, nakon čega filmska ekipa seli u Istru

Prošlo je samo dva dana otkako je održana press konferencija povodom početka snimanja akcijske avanture i do sada najveće holivudske produkcije na hrvatskom tlu, 'Robin Hood: Origins',a danas je i službeno pala prva klapa snimanja. Čast da snime prve scene dopala je glumce Taron Egertona, u ulozi Robina Hooda i Eve Hewson kao Lady Marianne.

  • +4
Pala prva klapa filma Robin Hood: Origins Izvor: Cropix / Autor: Grgo Jelavić

Snimanje filma u Dubrovniku će trajati do 6. ožujka, nakon čega cijela ekipa seli u Istru, gdje će provesti nekoliko dana. U prelijepom Dubrovniku snimati će se na poznatim lokacijama u starom gradu, pa će se tako Stradun, Zidine i luka Posat naći u ulozi Nottinghama, a zanimljivo je da Hrvatska i grad Dubrovnik u projektu imaju status glavne stvarne filmske lokacije.

Robin and maid marion on set #taronegerton #evehewson #robinhood #jamiefoxx #jamiedornan

A post shared by Jamie dornan fans (@jamiedornanrealfans)

Uloge u filmu imaju Taron Egerton, Jamie Foxx, Eve Hewson, Ben Mendelsohn, Paul Anderson te Tim Minchin. Ono što će razveseliti pripadnice ljepšeg spola dolazak je Jamieja Dornana, koji će glumiti Willa Scarletta. Režiju potpisuje britanski filmaš Otto Bathurst poznat kao redatelj serija 'Peaky Blinders' i 'Black Mirror', a scenarij britanski producent i scenarist Joby Harold. Film nastaje u koprodukciji tvrtki Appian Way, Lionsgate, Safehouse Pictures i Thunder Road Pictures. Distributer filma za američko tržište je Lionsgate, a hrvatski pružatelj usluga je tvrtka Pakt Media. Početak distribucije u SAD-u najavljen je tijekom ožujka 2018. godine.

Robin Hood in Dubrovnik ??? . . . . . #dubrovnik #godubrovnik #robinhood #movie #croatia

A post shared by Go Dubrovnik ? (@go.dubrovnik)